Dikbayır: Bana dava açsınlar ki karşılığını vereyim

Dikbayır: Bana dava açsınlar ki karşılığını vereyim
İYİ Parti'den ihraç edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, TBMM'de yaptığı açıklamada "Sorma sırası bende. Hani ben banka hesaplarını inceletmiştim, neden beni bundan ihraca sevk etmediniz" dedi.

Artı Gerçek - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in banka hesaplarını incelediği iddialarının ardından 'partiyi basın önünde eleştirdiği' gerekçesiyle ihraç edilen Ümit Dikbayır, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden basın toplantısı düzenledi. Yoluna bağımsız milletvekili olarak yola devam edeceğini söyleyen Dikbayır, "İYİ Parti'de beni değil, adaleti ihraç ettiler" dedi.

İYİ Parti yönetimine seslenen Ümit Dikbayır, "Şimdi sorma sırası bende hani ben genel başkanın banka hesaplarını incelemiştim, hani ben belediyelerle iş yapmıştım. Beni neden bu gerekçelerle ihraç etmediniz?" diye sordu.

'BANA DAVA AÇSINLAR Kİ KARŞILIĞINI VEREYİM'

Meral Akşener'in özel kalemi Esma Bekar'ın kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğuna yönelik açıklamasına da dikkat çeken Dikbayır, kendisine ulaşmış herhangi bir dava açılmadığını belirterek, "Evi camdan olanlar başkalarının evine taş atmayacak. Benim iddialarım hem Esma Bekar hem de Sedat Aksakallı dava açtıklarını söylediler. Ben de dört gözle bekliyorum. Şu ana kadar bana gelen bir şey yok. Bu davaları açsınlar ki ben de karşılığını vereyim. Şöyle hesaplarımızı, kitaplarımızı kamuoyu ile paylaşalım" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ümit Dikbayır'ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in aile bireylerinin, ayrıca özel kalem müdürü ve eşinin banka hesaplarını incelettirdiği, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinden şahsına, ailesine ve üçüncü kişilere ihale veya iş alınmasına aracılık ettiği, bir parti çalışanını taciz ettiği ve parti kasasında paranın eksik olduğu iddia edilmişti. Akşener, “Benim ve ailemin belediyelerde işi-gücü yok. İspat ederlerse politikayı bırakırım.” ifadelerini kullanmıştı.

İddianın odağındaki Sakarya Milletvekili Dikbayır da disiplin kuruluna dilekçe vererek konunun araştırılmasını istemişti.

Dikbayır, “Genel Başkan, gerçeği ortaya çıkarmazsa, iddiaların araştırılması için savcılığa başvuracağım. Hakkımdaki iddiaların birisi bile kanıtlanırsa milletvekilliğinden istifa edeceğim.” ifadelerini kullanmıştı.

Hakkındaki iddiaların soruşturulması için kendisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan ve TBMM Başkanlığı’na verdiği dilekçeyle dokunulmazlığının kaldırılmasını talep eden Dikbayır, partisinden ihraç edilmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar