Ekrem İmamoğlu: Hasta tutuklular tahliye edilmeli, AİHM ve AYM kararları uygulanmalı
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, sağlık sorunları olan Ayşe Barım hakkında yeniden tutuklama kararı verilmesi üzerinden hasta tutuklu ve mahkumlar için tahliye çağrısında bulundu. Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Can Atalay'ın da tahliyelerini beklediklerini ifade etti.

Artı Gerçek- İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi'nden paylaşılan mesajında, "Siyaset anlayışı insanları cezaeviyle sınamak üzerine kurulu bu iktidar, adaleti ve vicdanı yerle bir ediyor. Sağlık sorunlarına rağmen hukuka sığmayan yöntemlerle aylar boyunca cezaevinde tutulan Ayşe Barım’ın özgürlüğü sadece bir gün sürdü. O da hastanede. Yeniden verilen tutuklama kararı, adaletsizlikte ısrarı gösteriyor." ifadesini kullandı.
İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
"Hiç hak etmedikleri halde cezaevinde bulunan Tayfun Kahraman, Mehmet Murat Çalık, Muhittin Böcek ve tüm hasta mahkumlar ve tutuklular da vicdan gereği tahliye edilmelidir. Aynı şekilde, hukuk ve yasalarımız gereğince AİHM ve AYM kararlarının uygulanmasını, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Can Atalay’ın tahliyelerini bekliyoruz. Önce Adalet! Önce Hürriyet!"(ANKA)