Ekrem İmamoğlu'na hapis ve siyasi yasak davası seçim sonrasına ertelendi

Ekrem İmamoğlu'na hapis ve siyasi yasak davası seçim sonrasına ertelendi
İmamoğlu'nun siyasi yasak ve hapis istemiyle yargılandığı dava 25 Nisan 2024 tarihine ertelendi. Savcı, İmamoğlu hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasını talep ederken, mahkeme son kez mazeretli sayarak bu talebi reddetti.

Artı Gerçek - İçişleri Bakanlığı'nın ihbarı üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Bir sonraki duruşma 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrası 25 Nisan 2024'e ertelendi. İmamoğlu için 7 yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasak talep ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde 'ihaleye fesat karıştırdığı' iddiasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

AVUKAT POLAT: MÜVEKKİLİMİZİ HAZIR EDEMEDİK

Söz hakkı verilen Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, "Müvekkilimizi hazır edemedik. Ara kararda bu celse hazır edeceğimizi söyledik ama ön görülemeyen sebeplerle hazır edemedik. Müvekkili celse arasında dinletebiliriz. Sayın başkanın beyanı alındıktan sonra işin esasına ilişkin eylemin gerçekleşmediğine, bu eylemle sayın başkanın illiyet bağının olmadığına ilişkin beyanlarımızı, ifadesi alındıktan sonra yapacağız" dedi.

Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu. Cumhuriyet Savcısı, Ekrem İmamoğlu'na 'davetiye tebliğ edilmesine rağmen sanığın duruşmaya gelmekten imtina ettiğinin anlaşıldığını' iddia etti ve İmamoğlu hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasını talep etti.

'ZORLA GETİRME' TALEBİNE RET

Cumhuriyet savcısının mütalaasına katılmadığını söyleyen İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, "Dün çok yoğun bir yağış vardı. Kendisinin birçok randevusu aksadı. Bugün için ön görülemeyen görüşmeleri oldu ve mazeret sunduk talebin reddini istiyoruz. Talebin yersiz olduğu aşikardır" dedi.

Ekrem İmamoğlu’nun avukatları ise bu talebin yersiz olduğunu ifade etti. Ara kararını açıklayan mahkeme, İmamoğlu'nun son kez mazeretli sayılmasına karar vererek zorla getirme talebinin reddine hükmetti.

Dosyayı kamu zararının olup olmadığı, zarar var ise ne kadar olduğu ihalelerin mevzuata uygun yapılıp yapılmadığı ile ilgili bilirkişinin rapor hazırlamasını istedi. Mahkeme İçişleri Bakanlığının katılma taleplerinin kabulüne ilişkin verilen ara karardan dönülmesine ilişkin talebi de reddetti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Öte yandan iddianamede yer alan iddiaların incelenmesi için 3 Sayıştay denetçisinin görevlendirilmesine karar verildi. Duruşma 25 Nisan 2024 tarihine ertelendi.

HAPİS CEZASI VE SİYASİ YASAK İSTENİYOR

Hazırlanan iddianamede, İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 kişinin 'ihaleye fesat karıştırma' iddiasıyla 3'er yıldan 7'şer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

DAVA SEÇİM SONRASINA ERTELENDİ

Ayrıca 7 kişi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesi gereğince siyasi yasak uygulanması da istenmişti.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), 27 Ekim'deki Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla Mahalli İdareler Seçimleri, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak. Davanın 25 Nisan 2024 tarihine ertelenmesiyle yargılama yerel seçim sonrasına atılmış oldu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar