Emek ve Özgürlük İttifakı'ndan sandık güvenliği mesajı: Sandıklara ve oy torbalarına sahip çıkıyoruz

Emek ve Özgürlük İttifakı'ndan sandık güvenliği mesajı: Sandıklara ve oy torbalarına sahip çıkıyoruz
Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerinden sandık güvenliğiyle ilgili eş zamanlı paylaşımlar geldi. Parti liderleri sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda sandıklara ve oy torbalarına sahip çıkma çağrısı yaptı.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı ve 28'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından Emek ve Özgürlük İttifakı bileşeni olan partilerin liderlerinden de eş zamanlı olarak sandıklara sahip çıkma çağrıları geldi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın; Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı sandık güvenliğine ilişkin sosyal medya hesabından mesajlar yayınladılar.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, sandıklar kapandıktan sonra Twitter hesabı üzerinden verdiği mesajda şunları yazdı:

Sancar, “Değerli arkadaşlar, demokratik dönüşüm ve kalıcı barış için çıktığımız bu yolda son bir işimiz kaldı. Bu saat itibariyle sandıkları ve oyları koruyor, ıslak imzalı tutanaklara ve oy torbalarına sahip çıkıyoruz. Mutlaka kazanacağız! Birlikte Değiştireceğiz!”

TİP Genel Başkanı da Twitter hesabından verdiği mesajda şunları yazdı:

"Sonuçlar kesinleşene ve zafer kutlamaları başlayana kadar tek bir oyu bile sahipsiz bırakmıyor, irademize ve sandıklara sahip çıkıyoruz."

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de sosyal medya hesabından oylara sahip çıkma çağrısı yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Şimdi oylarımıza, sandıklara sahip çıkma zamanı. Halk iradesine sahip çıkacak."

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan oy kullanma işleminin bitmesinin ardından yaptığı paylaşımda "Genç, kadın, emekçi demeden binler olarak büyük emekle çalıştığımız seçimi zafere dönüştürmek için tek bir oyumuzun bile heba olmamasını sağlamalıyız" dedi.

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar da sosyal medya hesabından sandıkları koruma çağrısı yapan isimler arasında yer aldı.

Uçar yaptığı paylaşımdan kadınlara ve gençlere seslenerek " Cumhuriyetin demokratikleşmesi, barışçıl ve eşit bir ülkenin inşası için sandıklara, oylara, ıslak imzalı tutanaklara ve oy torbalarına sahip çıkalım." dedi.

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın da Twitter hesabından "oyları korumak, ıslak imzalı tutanaklara ve oy torbalarına sahip çıkıyoruz Demokratik Cumhuriyet için Birlikte Değiştireceğiz!" yazdı.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar