Erbakan'dan 'Gülpınar AKP'ye geçecek' iddiasına dair açıklama: Erdoğan'ın 'sirk cambazı' sözlerini hatırlattı

Erbakan'dan 'Gülpınar AKP'ye geçecek' iddiasına dair açıklama: Erdoğan'ın 'sirk cambazı' sözlerini hatırlattı
Urfa'da YRP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın istifasının ardından Fatih Erbakan'dan açıklama geldi. Erbakan AKP'ye geçeceği iddialarına, Erdoğan'ın söylediği 'sirk cambazı' ve 'Zübük siyasetçiler' ifadelerini hatırlatarak cevap verdi.

Artı Gerçek - Yeniden Refah Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın partisinden istifasına ilişkin Genel Başkan Fatih Erbakan'dan ilk açıklama geldi. Sözcü Tv'de İpek Özbey'in konuğu olan Erbakan, "Gülpınar AKP'ye gider mi?" sorusuna "Kendisi için 'sirk cambazı' ve 'Zübük' ifadelerini kullanan bir yapıya giderse diyecek bir şey yok" diyerek yanıt verdi.

ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'nden istifa etmişti. Gülpınar'ın ardından Eyyübiye Meclis üyesi Mehmet Alak ile dört Viranşehir Belediye Meclis üyesi de istifa etmişti. Böylece Viranşehir Belediye Meclisinde YRP'li meclis üyesi kalmadı.

AKP'ye geçeceği konuşulan Gülpınar yoluna 'bağımsız' devam edeceğini söyledi. Gülpınar, "Kararı YRP ile istişare ederek aldık. Çözemediğimiz sorunlar vardı. Çalışmalarımı engelliyordu" dedi.

ERBAKAN: BİZİMLE BİR İSTİŞARE OLMADI

İstifalar hakkında da konuşan Erbakan, “Birtakım duyumlar geliyordu ama kesin bir bilgi yoktu. Biz açıklamasına şaşırdık. Herhangi bir istişare olmadı bizimle. Üzülerek söylüyorum bizimle bir istişare olmadı. İstişare kelimesi çok mantıklı değil. Bilgi olarak da söylüyorsa öyle bir şey de olmadı” dedi.

'SİRK CAMBAZI VE 'ZÜBÜK' HATIRLATMASI

AKP'ye geçeceği iddialarına dair de Erbakan, "Kendisi için 'sirk cambazı' ve 'Zübük' ifadelerini kullanan bir yapıya tekrar giderse artık diyecek bir şey yok. Sayın Cumhurbaşkanı kendisi için bizim partiye geçtiğince 'sirk cambazı' ve 'Zübük siyasetçiler' ifadelerini kullanmıştı" dedi.

GÜLPINAR'DAN ERBAKAN'A YANIT

Erbakan'ın bu açıklamalarını Kasım Gülpınar, Sözcü Tv'ye değerlendirdi. Gülpınar, "Ben halkla istişare ettim. Beni belediye başkanlığına yönlendiren de onlardı. Halkla istişare neticesinde halk da çoğunlukla benim AK Parti'ye geçmemi istemiyor. Benim bağımsız devam etmemi istiyorlar" dedi.

Şirk cambazı sözleriyle ilgili de Gülpınar, "Polemiğe girmeyeyim. Fatih bey naif ve saygın bir insan ama ben polemiğe girmek istemiyorum. Netice olarak ben bağımsız devam edeceğim" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar