Erdoğan açıkladı: Çiftçi ve üretici kredilerinde limitler artırıldı

Erdoğan açıkladı: Çiftçi ve üretici kredilerinde limitler artırıldı
Türkiye'de gıda enflasyonunun önüne geçilemezken ve çiftçilerin sorunları derinleşirken, iktidardan yeni bir hamle geldi. Erdoğan, "Yeni bir tarım ve kırsal kalkınma süreci başlatıyoruz" diyerek bir dizi teşvik açıkladı.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda yaptığı konuşmada, çiftçilerin ekonomik sorunlarını hafifletme amaçlı bir dizi yeni önlemi açıkladı. Erdoğan'ın konuşmasında "Tarım bitti tezlerinin ne kadar içi boş olduğunu rakamlarla ispat ettik" demesine rağmen "Tarımın ana vatanı olan Anadolu'da yerelden kalkınma ilkesi ile kırsal kalkınma süreci başlatıyoruz" diyerek peş peşe teşvikler açıklaması dikkat çekti.

Buna göre,

* Küçük ekipman kredisi 150 bin liradan 250 bin liraya çıkarılacak.

* Küçükbaş hayvan için kredi 400 binden 600 bin liraya yükseltilecek.

* Büyükbaş süt hayvancılığı kredisi 1 milyondan 1 buçuk milyona çıkarılacak.

* Tarım projelerine toplam 13 milyar lira yatırım yapılacak, yaklaşık 20 bin istihdam sağlanacak.

* Genç çiftçi kredisi limiti 1,5 milyon liradan 2,5 milyon liraya, kadın çiftçi limiti 1,5 milyon liradan 2,5 milyon liraya yükseltilecek.

Konuşmasında kırmızı ve beyaz et fiyatlarındaki artışa da değinen Erdoğan, "Kırmızı ve beyaz et fiyatlarındaki dalgalanmaları yok sayamayız. Başarılarımızla birlikte halen problem üreten alanların farkındayız" dedi.

Erdoğan, "Dünya çiftçiler günündeki programda ülkemiz tarımının 21 yılda nereden nereye geldiğini detaylı şekilde ortaya koyduk. Tarım bitti tezlerinin ne kadar içi boş olduğunu rakamlarla ispat ettik. Çarpıtmaları muhalefet geride bırakmalı. Eski muhalefet anlayışı raf ömrünü tamamladı. Yapıcı eleştiriler daha faydalı olacak" ifadelerini kullandı. "21 yılda başarı hikayesi yazdıkları alanlarda tarım hayvancılık ve su ürünleri olduğunu" savunan Erdoğan, şöyle devam etti:

""Dünyadaki tüm ülkeler gibi bizim de sıkıntılarımız var. Girdi fiyatlarındaki artış gibi sorunlar var. Et fiyatlarındaki artışları yok sayamayız. Gübre fiyatlarındaki, işçilik gibi farklı alanlardaki şikayetlere kulak tıkayamamayız. Problem üreten alanların farkındayız. Dengeli ve objektif şekilde kendimize ayna tutuyoruz. Amacımız güçlü ve zayıf yanlarımızı tespit etmek. Başarılarımızın sayısını artırmanın eksiklerimizi gidermenin derdindeyiz." (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar