Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sona erdi

Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sona erdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştü. İki liderin basına kapalı gerçekleşen görüşmesi yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yapacağı görüşme sona erdi.

Saat 14.00’de başlayan görüşme Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaklaşık 1.5 saat sürdü. Görüşme basına kapalı gerçekleşti.

BAHÇELİ, EMEKLİ AYLIKLARINA YAPILAN ZAMMI YETERLİ BULMAMIŞTI

MHP lideri salı günü partisinin grup toplantısında emekli aylıklarına yapılan zammı yeterli bulmadığını açıklamıştı. Bahçeli’nin açıklamasının ardından AKP Grup Başkanı Abdullah Güler’den “Mümkündür, bu manada çalışanlarımızın özellikle enflasyona ezdirilmesi, özlük haklarının artırılması noktasında çabamız olacaktır. Ancak bütçe imkanları dediğimiz denge var” açıklaması gelmişti.

REUTERS, ERDOĞAN'IN BAHÇELİ'Yİ İKNA ETMEYE ÇALIŞACAĞINI YAZMIŞTI

Reuters haber ajansı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in NATO üyeliğine yeşil ışık yakmasının ardından tepki gösteren MHP lideri Bahçeli'nin ikna edilmesi için 'girişim' başlatıldığını yazmıştı. Ajansa konuşan üst düzey bir Türk yetkili, İsveç'in üyelik sürecinin TBMM'de onaylanması için 'zaman gerektiğini' söyledi. Reuters'a konuşan üst düzey isim, "Cumhurbaşkanı ya da hükümetten üst düzey bir yetkilinin MHP ile teması olacak” demişti.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'ne katılmak üzere Litvanya'nın başkenti Vilnius'a hareket etmeden önce yaptığı açıklamada, "Önce gelin Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde önünü açın, ondan sonra biz de Finlandiya ile ilgili nasıl onun önünü açtıysak, İsveç'in de önünü açalım" demişti. Bundan birkaç saat sonra ise NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Erdoğan'ın İsveç'in NATO üyeliğine destek vermeyi kabul ettiği açıkladı. Genel Sekreter, Türkiye'nin İsveç'in üyeliğine ilişkin protokolü yakında TBMM'ye sunacağını duyurdu.

Bu kararın ardından konuşan MHP lideri Bahçeli de, "İsveç'le bir güvenlik mimarisinin bünyesinde nasıl buluşacağız? Böylesi bir acizliğe nasıl göz yumacağız? Bunu nasıl hazmedeceğiz? F-16 ile ilgili parmak sallanıyor diye zillete tamam mı diyeceğiz?" açıklamasında bulunmuştu. Bahçeli, sözlerini "Nitekim karar Sayın Cumhurbaşkanımızdır" diyerek sonlandırmıştı.

Öne Çıkanlar