Erdoğan: İsrail'in Gazze'ye saldırıları katliama dönüştü

Erdoğan: İsrail'in Gazze'ye saldırıları katliama dönüştü
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının kendini savunma sınırını aşarak, katliama dönüştüğünü söyledi. Erdoğan, Batılı ülkeleri ateşkes için harekete geçmeye çağırdı.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen 8. Aile Şurası'nın açılışında konuştu. Konuşmasının ağırlık noktasını, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları oluşturan Erdoğan, yaşananları 'katliam ve barbarlık' olarak tanımladı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın konuşması özetle şöyle:

CUMHUR İTTİFAKI'NDA LGBT DİYE BİR ANLAYIŞ YOKTUR: Güçlü bir millet güçlü bir aileden oluşur. Güçlü aileler yoksa güçlü bir milleti bulamazsınız. Aileye gerekli önemi vermeyen hiçbir toplum ekonomik açıdan ne kadar müreffeh olursa olsun geleceğe güvenle bakamaz. İşte Batı'nın çıkmazı şu anda burada. Cumhur İttifakı'nda LGBT diye bir anlayış yoktur. Varsın LGBT, Millet İttifakı'nın malzemesi olsun tepe tepe kullansınlar. Bizde bu yoktur. Çünkü bizde aile kutsal bir yapı. Bu kutlu yapıyı lekeleyemeyiz. Son dönemde aileyi hedef alan en büyük tehdit cinsiyetsizleştirme politikalarıdır. Türkiye küresel cinsiyetsizleştirme dayatmalarına kesinlikle boyun eğmeyecektir. Aile ve Gençlik Bankası'nın kuruluşunu yakında gerçekleştiriyoruz. Projeyi ilk etapta deprem bölgesinde faaliyete geçireceğiz.

BOŞUNA ÜÇ ÇOCUK DEMİYORUZ: Modern birey daha yalnızdır. Gelişen iletişim imkanları modern bireyin yalnızlığına ne yazık ki çare olamamıştır. Sosyal medya bağımlılığı başta olmak üzer insan daha fazla içine kapanmış toplumdan daha fazla kopmuştur. Evlenme yaşı sürekli yükseliyor boşanma oranları artıyor. Ortalama çocuk sayısı ise düşüyor. Boşuna en az 3 çocuk demiyoruz. Bu toplumun özellikle ihtiyacı var. Nüfusumuzun 85 milyon olması yeterli değil. Dünyamız giderek yaşlanıyor.

İSRAİL KATLİAM YAPIYOR: 7 Ekim'den beri İsrail yönetimi Filistinli kardeşlerimize yönelik acımasızca bir katliam gerçekleştiriyor. Bu sabah da Papa vasıtası ile seslendim camiler kiliseler okullar hatta hastaneler İsrail güçleri tarafından bombalanmaktadır. Bugüne kadar 6 binin üzerinde kardeşimiz şehit oldu. 17 bin kişi yaralandı. 12 bin tondan fazla bomba yağdırıldı. Amerika Avrupa orada. Tek tek gelip ziyarette bulunuyorlar. Birleşmiş Milletler (BM) rakamlarına göre 600 bin Gazzeli yerlerinden edildi. Küresel vicdan harekete geçmeli. Gazze'de yansıyan haberlere bakıp da tepkisiz kalmak mümkün mü? Hiçbir eylem böyle bir vahşeti meşru kılmaz. Gazze'ye yönelik saldırılar, kendini savunma sınırını çoktan aşmış, açık bir zulme, mezalime, katliama ve barbarlığa dönüşmüştür. İşin ilginç yanı medeni geçinen gayri medenilerin bu vahşeti sadece seyretmesidir. Avrupa Birliği Komisyonu dün çıkmış 'Henüz ateşkes çağrısı yapamayız.' diyor. Daha ne kadar insan ölmesi lazım, çocuk ölmesi lazım. Sizin hesabınız ne? İnsan haklarında ahkam kesenler Gazze'nin hayat hakkını 19 gündür yok sayıyor. Ne oldu insan hakları evrensel beyannamesi? Orada ne yazıyor bakmıyor musunuz? İşlerine gelince bakar gelmeyince bakmazlar. Çünkü akan kan Müslüman kanı. AB Komisyonu'nun ateşkes çağrısı yapabilmesi için daha kaç çocuk ölmelidir? BM Güvenlik Konseyi'nin harekete geçmesi için daha kaç ton bombanın Gazze'ye düşmesi gerekir? Batılı kuruluşların katliama dur demesi için daha kaç sivil hayatını kaybetmelidir. Şu Batı'nın sesini çıkarmayanlar İsrail'e borçlu olanlardır. Ama Türkiye'nin İsrail'e borcu yok onun için biz rahatız.'' (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar