Erdoğan-Özel görüşmesinin perde arkası: Emekli ve asgari ücret konusunda olumlu bir işaret yok

Erdoğan-Özel görüşmesinin perde arkası: Emekli ve asgari ücret konusunda olumlu bir işaret yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özel’in görüşmesinin detayları ortaya çıktı. Artı Gerçek’e konuşan parti kurmayları, Erdoğan'ın asgari ücret ve emeklilerin durumu konusunda somut bir adım atacağına dair işaret olmadığını dile getirdiler.

Seda TAŞKIN


ANKARA - CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen ve yaklaşık bir buçuk saat süren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşmenin ayrıntıları ortaya çıktı. Kurmayları ile görüşmenin ardından bir araya gelen Özel, görüşmenin detaylarını paylaştı. Toplantının içeriğine ilişkin Artı Gerçek’e konuşan partililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan için ayrı bir odanın hazırlandığı belirtildi. Parti temsilcileri, bu adımın rutin bir protokol uygulaması olduğunu belirtirken, "Oda, olası önemli görüşmeler ya da acil durumlar için ayrılmıştır" açıklamasında bulundular.

‘MEHMET ŞİMŞEK İLE BAYRAMDAN SONRA GÖRÜŞÜLEBİLİNİR’

Cumhurbaşkanı Özel ve CHP Genel Başkanı Özel, asgari ücret ve emeklilerin durumu üzerinde yoğunlaştı. CHP temsilcileri, Erdoğan'ın bu konuda somut bir adım atacağına dair işaret olmadığını dile getirdiler. Görüşmenin ardından açıklama yapan, Ömer Çelik ise Cumhurbaşkanı'nın, CHP'nin talebi doğrultusunda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bilgi verebileceğini belirtti. Ancak CHP'li kaynaklar henüz böyle bir randevunun olmadığını ve görüşmenin bayramdan sonra olabileceğini belirttiler.

GEZİ DAVASI’NA İLİŞKİN OLUMLU BİR SONUÇ BEKLENİYOR

Görüşmenin bir diğer gündem maddesi Gezi Parkı davasıydı. Tutuklu olan Osman Kavala hakkında verilen cezanın "kanun yararına bozulması" talebiyle dosyası Adalet Bakanlığı'na gönderildi. CHP yetkilileri, bu gelişmenin olumlu sonuçlanmasını umut ettiklerini belirttiler. Görüşmede bu konunun da gündeme geldiği ve olumlu bir sonuç beklediklerini aktardı.

KAYYIM KONUSU GÜNDEME GELDİ

Hakkari Belediye Başkanlığı’na kayyım atanmasının ardından heyet gönderen ve bu konudaki tutumunu açıkça dile getiren Özel, bu konu başlığını da masaya taşıdı. Özel, karar netleşmeden bir kişinin yerine kayyım atanmasını doğru bulmadıklarını, kararın kesinleşmesi durumunda ise yerine belediye meclis üyesinin seçtiği kişinin atanması gerektiğini Cumhurbaşkanına iletti. Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanın ise bu konuda AKP’nin tutumunun net olduğunu ve bu uygulamayı savundu.

VERGİDE ADALET KONUSU DA KONUŞULDU

Görüşmenin gündem başlıklarından birisi de vergide adalet konusu oldu. Özel, vatandaşa fatura çıkaracak politikaları doğru bulmadıklarını ve mevcut vergi sisteminin adil olmadığını vurguladı.

GEREK GÖRÜLÜRSE GÖRÜŞMELER DEVAM EDER AÇIKLAMASI

İki siyasetçinin giriş ve çıkış görüntülerinde sıcak görüntüler vermesi görüşmenin devamının geleceği yönünde yorumlara neden oldu. Görüştüğümüz CHP kurmayları, iletişimin önemini vurgulayarak, "Gerek duyulursa devam eder. Henüz liderler düzeyinde böyle bir talep gelmedi" açıklamasında bulundular.

‘YENİ ANAYASA KONUSU GÜNDEMİMİZDE YOK’

Toplantının bir başka başlığı ise yeni anayasa konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erodoğan’ın yeni anayasa konusunu gündeme getirdiği belirtildi. Parti temsilcileri, konuya ilişkin "Halk istemediği sürece yeni anayasa bizim gündemimizde yok. Şu an halkın gündeminde de bu konu yer almıyor" şeklinde açıklamada bulundular.

ÖZEL KIBRIS’A GİDECEK

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanı'mız bu yıl dönümü törenlerinde, Sayın Özel, CHP ve diğer partilerle birlikte güçlü bir şekilde beraberlik gösterilmesi gerektiğini ifade etmişlerdir” açıklamasında bulundu. Ancak parti kurmayları Özgür Özel'in, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü için zaten Kıbrıs'a gideceği açıkladı. Bu konuda hazırlıklarını sürdürdüklerini ve 174 Kıbrıs gazisiyle birlikte etkinliklere katılacaklarını belirttiler. (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar