Erdoğan, Putin ile askıya alınan tahıl sevkiyatını görüştü

Erdoğan, Putin ile askıya alınan tahıl sevkiyatını görüştü
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Liderlerin askıya alınan tahıl sevkiyatını görüştüğü öğrenildi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'le telefon görüşmesinde, tahıl sevkiyatına ilişkin çözüm odaklı bir iş birliğini tesis edeceklerine emin olduğunu iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'e tahıl krizini yapıcı yaklaşımla çözmeleri durumunda, müzakerelere dönüş yolunda atılacak adımları da teşvik etmiş olacaklarını dile getirdi.

ERDOĞAN ZELENSKİY İLE DE GÖRÜŞECEK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bugün yaptığı açıklamada Erdoğan'ın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenszkiy ile konu hakkında görüşme yapacağını açıklamıştı.

"Sonuçta en başta mutabakata varıldığı gibi tahıl sevkiyatında şu anda yüklü gemilerde bir sıkıntı yok ama sonrasında devam etmesi için sorunların aşılması lazım. Yine mutabakata varıldığı gibi Rusya tahıl ve gübresinin önündeki engellerin kaldırılması için somut adımların atılması lazım. Her iki ülkenin ihraç ettiği ürünlere tüm dünyanın, özellikle gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerin ihtiyacı var. Biz Türkiye olarak bu çabalarımızı sürdüreceğiz" diyen Çavuşoğlu, Erdoğan'ın Putin'in yanı sıra Zelenskiy ile görüşmesi olacağını açıklamıştı.

NE OLMUŞTU?

Rusya Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Kırım'daki gemilere yapılan saldırıların ardından Tahıl Koridoru anlaşmasına katılımını askıya aldığını duyurmuştu.

Birleşmiş Milletler, Türkiye ve Ukrayna, Rusya’nın askıya aldığını açıkladığı tahıl koridorunu uygulamasına tek taraflı devam etme kararı aldı.

"BM ile süreci takip ediyoruz" diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, engellerin kaldırılması için somut adımlar atılması gerektiğinin altını çizdi.

Çavuşoğlu, "Şu anda yüklü gemilerde sorun yok. Tahıl sevkiyatının devam etmesi için sorunların aşılması lazım" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar