Erdoğan açıkladı: Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kuruyoruz

Erdoğan açıkladı: Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kuruyoruz
Erdoğan Şahkulu Cemevi'nde "Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kuruyoruz" açıklamasını yaptı. Erdoğan, "Böylece cemevlerinin aydınlatma, su, yapım, onarım, bakım giderlerinin karşılanmasıyla ilgili tüm sorunlar çözülmüş olacaktır" dedi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şahkulu Sultan Dergahı ve Cemevi'ndeki açılış töreninde Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kurulacağını açıkladı. Erdoğan ayrıca, "Cemevlerinde erkan hizmetlerini yürütmekten sorumlu Alevi - Bektaşi inanç önderlerinden talep edenlere, bu kurumsal yapı bünyesinde kadro verilebilecektir" dedi. Erdoğan çarşamba günkü grup toplantısında, cuma günü Alevilerle ilgili yeni adımlar açıklanacağını söylemişti.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bugün burada 4 cemevinin açılışı, 7 cemevinin de temel atma töreni vesilesiyle bir aradayız. Dergahlarımızda ilim ve ahlak birlikte yol yürür. Medeniyetimize hayırlı insanlar burada yetiştirilir. Hacı Bektaş-ı Veli ve evlatları ocaklarımızı bu gaye ile kurmuşlar, yaşatmışlardır. Hak dostlarının irfanları ile kurulan bu büyük medeniyete sahip çıkmak, gelişmesi için gayret göstermek, her birimizin vazifesidir."

"Sinsi niyetlerle içeride ve dışarıda çalışan kesimler olmuştur ama hamdolsun bu aşk ateşini söndürmeye kimsenin gücü yetmemiştir. Vatanımızı tahribe yönelik her saldırıyı bertaraf ederken medeniyetimizin inşasını sürdürdük. Ülkemizdeki Alevi Bektaşi toplumunun beklentilerini tespite ve çözüm yolları bulmaya yönelik kapsamlı hazırlık yaptık."

"Kültür ve İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda yürütülen milli birlik ve beraberlik çalışması kapsamında 1585 cemevi ziyaret edilerek muhataplar tek tek dinlendi. Valilik vasıtasıyla çözülebilecek bina, tadilat, ısıtma gibi sorunlar için hemen talimatlar verildi, adımlar atıldı. Ayrıca daha köklü çözümler için ayrıntılı çalışmalar yürütüldü. Bugün burada bunların müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum."

"Kültür ve İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen milli birlik beraberlik çalışması kapsamında, 1585 cemevi ziyaret edilerek muhataplar dinlendi."

"Bina, tadilat, ısıtma sorunları için talimatlar verildi, adımlar atıldı. Daha köklü çözümler için ayrıntılı çalışmalar yürütüldü. Bugün burada bunların müjdesini paylaşmak istiyorum."

'KURUMSAL YAPI KURUYORUZ'

"Alevi ve Bektaşi vatandaşların etrafında bir araya geldiği mekanların meselelerinin devlet nezdinde takibini ve yürütmesini yapacak kurumsal yapı kuruyoruz. Kültür ve Turizm Başkanlığı bünyesinde Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kuruyoruz."

"Kuracağımız Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, muhtarlıklara, derneklere, belediyelere, federasyonlara bağlı cemevlerinin yönetimini yürütecektir."

“Cemevi hizmetlerinden eğitim faaliyetlerine kadar tüm çalışmalar bu kurumsal yapı altında kamu güvencesi, desteği ve denetimiyle yürütülecektir. Böylece cemevlerinin aydınlatma, içme ve kullanma suyu, yapım, onarım, bakım giderlerinin karşılanması ve imar planlarındaki yeriyle ilgili tüm sorunlar çözülmüş olacaktır."

'İNANÇ ÖNDERLERİNE KADRO VERİLEBİLECEK'

"Cemevlerinde erkan hizmetlerini yürütmekten sorumlu Alevi Bektaşi inanç önderlerinden talep edenlere, bu kurumsal yapı bünyesinde kadro verilebilecektir."

ERDOĞAN, ALEVİLER İLE İLGİLİ YENİ BİR ADIM ATILACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Erdoğan çarşamba günkü grup toplantısında Alevilerle ilgili Cuma günü yeni bir adım atılacağını açıklamıştı.

Erdoğan konuşmasının ilgili bölümünde şunları söylemişti:

"İnşallah önümüzdeki Cuma günü yeni bir adımını atacağımız çalışmalarla Alevi kardeşlerimizi ülkemizden koparma projelerini de onlara rağmen akamete uğratıyoruz" açıklamasını demişti. Erdoğan, konuşmasında şunları söylemişti: "Hükümetlerimiz dönemlerinde, inanç, köken, meşrep alanlarındaki tüm özgürlükleri CHP’ye rağmen hayata geçirdik. Başörtüsü meselesi başta olmak üzere inanç ve ibadet özgürlüğü alanındaki tüm engelleri onlara rağmen aştık. Kürt meselesi diye ülkemize giydirilmeye çalışılan deli gömleğinden onlara rağmen kurtulduk. Türkiye düşmanlığının kanlı ve sinsi araçları terör örgütlerinin tepelerini onlara rağmen ezdik. Hayat tarzları üzerinden milletimizi birbirine düşürme çabalarının önünü onlara rağmen kestik. İnşallah önümüzdeki Cuma günü yeni bir adımını atacağımız çalışmalarla Alevi kardeşlerimizi ülkemizden koparma projelerini de onlara rağmen akamete uğratıyoruz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar