Erdoğan'dan adaylığını hedef alanlara tepki

Erdoğan'dan adaylığını hedef alanlara tepki
Erdoğan, yeniden adaylığına itiraz edenlere tepki gösterdi. Erdoğan, "Ne oldu? Yüksek Seçim Kurulu suratlarına vurdu mu? Anayasa Mahkemesi'ne gidiyorlar. Yolunuz açık olsun" dedi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antep'te afet konutları temel atma töreninde konuştu. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) adaylığına yönelik itirazları reddettiğini hatırlatan Erdoğan, "Çıkmışlar, 'Erdoğan aday olamaz.' E ne oldu? Yüksek Seçim Kurulu suratlarına vurdu mu?" ifadelerini kullandı.

Muhalefetin kararı Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götürmek istediğini de söyleyen Erdoğan, "Yolunuz açık olsun" dedi. 14 Mayıs'taki seçimlerin öneminden de bahseden Erdoğan, depremzedelerden destek istedi.

Erdoğan, "Cumhur İttifakı olarak bir kez daha desteğinize talibiz" diyen Erdoğan, "Artık asıl büyük şahlanışın eşindeyiz" ifadelerini kullanarak şunları söyledi:

"Biliyorsunuz artık cumhurbaşkanı seçmek demek, yürütmenin başını yani devleti ve hükumeti idare edecek kişiyi seçmek demek"

'BUNLAR NE ANAYASA BİLİR, NE KANUN'

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Çıkmışlar, 'Erdoğan aday olamaz.' E ne oldu? Yüksek Seçim Kurulu suratlarına vurdu mu? Şimdi ne diyorlar, 'Anayasa Mahkemesi'ne gidiyoruz.' Yolunuz açık olsun. Anayasa Mahkemesi'nin bundan önce ne karar verdiklerinden de haberleri yok. Bunlar ne Anayasa bilir, ne kanun... Bunların demokrasiyle falan yakından uzaktan alakası yok. Bunlar teröristlerle el ele yol yürürler. 14 Mayıs'ta bunları Cudi'ye, Gabar'a, Besler Deresi'ne gömmeye var mıyız? Geçmişte gömdük, yine gömeceğiz."

ERDOĞAN'IN ADAYLIĞI TARTIŞMASI

Anayasa'nın 101. maddesine göre, bir kişi en fazla 2 dönem cumhurbaşkanı seçilebiliyor. Muhalefet, Erdoğan'ın 2014 ve 2018'de cumhurbaşkanı seçildiği için yeniden aday olamayacağını belirtiyor.

Öte yandan İYİ Parti, DEVA Partisi, Memleket Partisi, SOL Parti, Erdoğan'ın yeniden adaylığına ilişkin YSK'ye itirazda bulunmuştu.

Dün basın toplantısı düzenleyen YSK Başkanı Ahmet Yener, millet ittifakının adayı Kılıçdaroğlu ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin de adaylığına itirazlar olduğunu, bunların da reddedildiğini bildirmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar