Erdoğan'dan Altılı Masa yorumu: Oturdular, konuştular, dağıldılar

Erdoğan'dan Altılı Masa yorumu: Oturdular, konuştular, dağıldılar
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dün Millet İttifakı'yla köprüleri atmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk yorum geldi: "Oturdular, konuştular, dağıldılar. Böyle olacağını aylar öncesinden söylemiştik."

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Altılı Masa'da yaşanan cumhurbaşkanlığı adaylığı anlaşmazlığı için "Cumhur İttifakı olarak yol haritamız belli. Onlar ne yaparsa yapsın biz yolumuza devam ederiz. Biz can derdindeyiz, onlar mal derdinde" dedi.

'DÖKÜLEN TAŞLARI TOPLAMAK GİBİ BİR DERDİMİZ YOK'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, 5 partinin aksine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkarak, Millet İttifakı'yla köprüleri atmasına ilişkin olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, şu açıklamada bulundu:

"Dedik ki bu konuyla ilgili ikinci bir gelişmeye kadar biz konuşmayalım. Bunlar eteklerindeki taşları döksünler, eteklerindeki taşları döktükten sonra bir değerlendirmeyi biz Cumhur İttifakı olarak aramızda yaparız. AK Parti olarak da bizler MYK'da, MKYK'da gerekli değerlendirmeleri yaparız ve değerlendirmelerden sonra kararımızı veririz. Yani biz şimdi dökülen taşları toplamak gibi bir derdimiz yok. Çünkü biz bunun böyle olacağını, bundan aylarca önce zaten söylemiştik, hatırlayın. İranlıların o meşhur, 'Oturdular, konuştular ve dağıldılar' demiştik. Öyle oldu mu şu anda? Oldu."

Akşener dün yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ya da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun aday olmasını önerdiğini beliterek, "Görüş ve önerilerimiz kesin bir biçimde reddedildi. Buna boyun eğmeyiz" demişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar