Erdoğan'ın Aleviler için 'tür' demesine Meral Akşener'den tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan'ın “Bizim Alevi’ye de saygımız var, her türe saygımız var” sözlerine tepki gösterdi. Akşener, "Bu nasıl bir saygısızlıktır' İnsanız biz, insan! Bu ülkenin cumhurbaşkanı bize tür diyor. Hayvan mıyız?" dedi.

Artı Gerçek - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Bizim Alevi’ye de saygımız var, her türe saygımız var” sözlerine, "Bu nasıl bir saygısızlıktır' İnsanız biz, insan!" şeklinde tepki gösterdi.

Erdoğan, sözlerinin devamında Kılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ başlıklı videosuna ilişkin konuşarak “Sana kim dedi, Alevi misin, değil misin? Bizim Alevi'ye de saygımız var, her türe saygımız var. Bunu söylemene ne gerek var? Sen, Aleviliğini yaşa ama anlatmaya gerek yok” ifadelerini kullandı.

AKŞENER'DEN ERDOĞAN'A 'TÜR' TEPKİSİ

İYİ Parti lideri Akşener de, Erdoğan'ın Ankara'daki mitingde Alevilere 'tür' demesine tepki göstererek "Diyor ki 'Alevilere saygı duyarız, yani biz her 'tür'e saygı duyarız. Tür ne demek biliyor musunuz? Bu nasıl bir saygısızlıktır' İnsanız biz, insan! Sünnisi ile insan, Alevisi ile insan, ne demek tür! Bu ülkenin Cumhurbaşkanı bize 'tür' diyor, biz insanız!" ifadelerini kullandı.

Akşener şu ifadeleri kullandı:

"İnançlarımız üzerinden birbirimize düşman edilen bir dil var. Ben bunu reddediyorum. Mesala dün sayın Erdoğan, Ankara'da 'Alevilere saygı duyarız, her türe saygı duyarız' Bu nasıl saygısızlıktır. İnsanız, biz insan. Sünni'siyle, Alevi'siyle insanız. Ne demek tür, tür ne demek... Bu ülkenin cumhurbaşkanı bize tür diyor. Hayvan mıyız, bitki miyiz? Biz insanız Allah'ın yarattığı kuluz. Bir başkası çıkıyor diyor ki, "Millet İttifakı kazanırsa, erkek erkeğe evlilik olurmuş." Bu nasıl bir fantezidir. Bütün psikiyatrları bu arkadaşları muayene etmeye davet ediyorum. Böyle devlet yönetilemez"

SOYLU, BOZDAĞ VE YILDIRIM'A TEPKi

Akşener açıklamasında iktidarın kutuplaştırıcı sözlerine de tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştiren Akşener, "Diyor ki, eğer Millet İttifakı kazanırsa erkek erkeğe evlilik olurmuş, daha ileri gidip erkeklerle hayvanlar evlenirmiş. Arkadaş bu nasıl bir fantezidir. Bu nasıl bir şuur altıdır!" diye konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a da tepki gösteren Akşener, şunları ifade etti:

"Bir tanesi çıkıp diyor ki '14 Mayıs gecesi biz kazanırak şampanya ile kutlayacakmışız, onlar kazanırsa temiz alınlarıyla seccadede.' Harama el uzattığın an bütün edepsizlikler ortaya çıkar, utanç duygusu kaybolur. Harama el uzattığın an kul hakkı yersin. Nerede o temiz alın, hepiniz hırsızsınız!"

AKP'li Binali Yıldırım'ı da eleştiren Akşener, "Yaşından başından utanmadan diyor ki 'Bizler işgalci güçlermişiz.' Gerçekten kafayı yemişler!" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar