Erkan Baş'tan Muharrem İnce'ye seçimden çekilme çağrısı

TİP Genel Başkanı Erkan Baş'yan Muharrem İnce'ye seçimlerden çekilme çağrısı: Tarihe, güneşli günlerin gölgesi olarak geçmeyin. Sayın İnce bu işi ilk turda bitirebiliriz. Bir seçime kaybetmek için girilmez.

Artı Gerçek - Türkiye İşçi Partisi (TİP) lideri Erkan Baş, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'ye cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylıktan çekilme çağrısı yaptı. Baş, "Sayın İnce bu işi ilk turda bitirebiliriz. Bir seçime kaybetmek için girilmez. Kaybettirmek istiyorsanız da Kemal Bey'e değil Tayyip Erdoğan'a kaybettirmeyi seçin" dedi.

'HALKIN ENDİŞESİ OLMAYIN'

Son dönemdeki kamuoyu anketleri İnce ile Sinan Oğan'ın oy oranının yüzde 5'in altında kalması halinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi birinci turda kazanacağına işaret ederken, Baş da İnce'ye "Halkın endişesi olmayın. Bu ülkenin gençleri güneşe hasret. Tarihe, güneşli günlerin gölgesi olarak geçmeyin" diye seslendi. Erkan Baş, "Sayın İnce bu işi ilk turda bitirebiliriz. Bir seçime kaybetmek için girilmez" ifadelerini kullandı.

Baş'ın sosyal medya hesabından bir video ile yaptığı çağrının öne çıkan bölümleri şöyle:

"Sayın Muharrem İnce, sizinle hiçbir tanışıklığımız yok. Hiç görüşmedik. Dolayısıyla kişisel bir münakaşamız da hiç olmadı. Bu nedenle rahat ve açık konuşacağım.

'BİRİNCİ TURDA YENEBİLECEK BİR ADAYIMIZ VAR'

2018 seçimlerinde büyük bir ilgi yarattığınızı düşünüyor ve ona güveniyorsunuz. Ama bugün durum çok farklı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ı birinci turda yenebilecek bir adayımız var. Benim ülkenin dört bir yanında sokakta gördüğüm bu aday Kemal Kılıçdaroğlu. Bugün sokakta TİP'e oy verecek yüz binlerce kişi beş yıl önce size oy vermişti.

'NAÇİZANE BİR TAVSİYEM VAR'

Size onlar adına, TİP seçmenleri adına seslenmek istiyorum. Milyonlarca yurttaşımız heyecanla dolup taşıyor. Size naçizane bir tavsiyem var.

Ülkemizin kurtuluşu hepimizden çok daha önemli değil mi? Bugün milyonların hayali sizin hayalinizden çok daha değerli, çok daha önemli değil mi? Bunu lütfen unutmayın, Halkın endişesi olmayın. Bu ülkenin gençleri güneşe hasret. Tarihe, güneşli günlerin gölgesi olarak geçmeyin.

'BİR SEÇİME KAYBETMEK İÇİN GİRİLMEZ'

Sayın İnce bu işi ilk turda bitirebiliriz. Bir seçime kaybetmek için girilmez. Kaybettirmek istiyorsanız da Kemal Bey'e değil Tayyip Erdoğan'a kaybettirmeyi seçin. Bu sizin en önemli seçiminiz.

'KİMSENİN HAKKI YOK, KİŞİSEL DAVA UĞRUNA HİÇ YOK'

Sizin yüzünüzden Türkiye'yi 14 gün daha bile Tayyip Erdoğan yönetmesin. 14 güne değil, 14 dakikaya bile sabrımız kalmadı. Ama bu ülkenin gençlerine 14 gün daha o karanlık günleri yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Hem de kişisel davası uğruna hiç yok. Bunu yapmayın.

'AYRIMLARIMIZI SONRA KONUŞACAĞIZ DEYİN, KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK İSTEYİN'

Gelin, yurttaşlara, seçmenlere samimi, içten bir çağrı yapın. Ayrımlarımızı sonra konuşacağız deyin. Kılıçdaroğlu'na destek isteyin. Bu işi ilk turda bitirelim. Bu zaferde sizin de katkınız olun. İlk turda bitirelim." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar