Eskişehir'de CHP'li üç başkan da adaylık başvurusu yaptı

Eskişehir'de CHP'li üç başkan da adaylık başvurusu yaptı
Eskişehir'de CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç 31 Mart seçimlerini için bugün adaylık başvurusu yaptı. Üç ismin aday olmasına yönelik talebin Özel'den geldiği öğrenildi.

Özge ZAİM


ESKİŞEHİR - 31 Mart seçimlerine dört aydan az süre kala adaylık başvuruları da sürüyor.

Eskişehir'de CHP'li üç belediye başkanı da adaylık başvurusu yaptı. Şehir dışında olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Özel Kalem Müdürü Burhan Değirmencioğlu aracılığıyla İl Başkanlığına adaylık başvurusunda bulundu. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da CHP Tepebaşı İlçe Başkanlığına adaylık başvurusunu yaptı.

'PARTİ ÖRGÜTÜMÜZÜN ARKAMIZDA DURACAĞINA İNANIYORUM'

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da CHP Odunpazarı İlçe Başkanlığına giderek adaylık başvurusunda bulundu.

Kurt, "Eskişehir’de yıllardan bu yana sosyal demokrat ve halkçı belediyeciliği uygulamaya çalışan birisi olarak bundan sonraki dönemde de aynı şevk ve azimle görevi devam ettirmek istiyorum. Eskişehirli halkın bize teveccühüne inanıyorum. Parti örgütümüzün arkamızda duracağına inanıyorum ve genel merkezimizde yaşanan değişim rüzgârının da Eskişehir’de ciddi anlamda etkili olacağını biliyorum. Bu nedenle yeniden aday oldum" dedi.

ADAY OLMALARINI ÖZEL İSTEDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz’ı arayarak belediye başkanlarının yapmalarını istediği belirtildi.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çercioğlu'nun adaylıklarının arkasında olduklarını belirterek "Üç büyükşehir belediye başkan adayımız dışında kimseye verdiğimiz bir söz yok" demişti.

Özel, geçtiğimiz pazar günü Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'i 31 Mart'ta yeniden aday göstereceklerini ilan etmişti.

Öne Çıkanlar