Fransa Filistin’i tanıyan 152’nci ülke oldu: Filistin’in meşru hakları, İsrail’in güvenliğinden bir şey eksiltmez
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa ve Suudi Arabistan’ın öncülüğünde düzenlenen, “Filistin Meselesine Çözüm ve İki Devletli Çözümün Hayata Geçirilmesi” konulu uluslararası konferansında ülkesinin Filistin Devleti’ni resmen tanıdığını açıkladı.

Artı Gerçek- BM bünyesinde Fransa ve Suudi Arabistan’ın öncülüğünde düzenlenen, “Filistin Meselesine Çözüm ve İki Devletli Çözümün Hayata Geçirilmesi” konulu uluslararası konferansta konuşan Macron, “Gazze’de savaşı durdurmanın zamanı geldi. Artık bekleyemeyiz” dedi.
Macron, savaşın sona erdirilmesinin tüm uluslararası toplumun ortak sorumluluğu olduğunu vurgularken, Hamas’ın elindeki esirlerin “derhal ve koşulsuz” bırakılması çağrısını yineledi. “Artık hiçbir şey Gazze’deki savaşın devam etmesini haklı çıkaramaz” diyen Macron, Fransa’nın Orta Doğu’ya tarihsel bağlılığını hatırlatarak “Bugün Filistin Devleti’ni tanıdığımızı ilan ediyorum” ifadelerini kullandı.
Macron, bu kararın Filistin halkının meşru haklarının tanınmasının İsrail’in güvenliğinden bir şey eksiltmeyeceğini, aksine İsrail’in güvenliğine de katkı sunacağını söyledi.
Kanada, Avustralya, İngiltere ve Portekiz liderleri de Filistin’i tanıdıklarını açıklamıştı. Böylece, 1988’de ilan edilen Filistin Devleti’ni tanıyan BM üyesi ülke sayısı 152’ye yükseldi. BM üyesi olmayan Vatikan da Filistin’i tanıyor.(Evrensel)