Genel Kurul'da protesto: HDP'li vekiller Habip Eksik'in fotoğrafları ile kürsüye çıktı

Genel Kurul'da protesto: HDP'li vekiller Habip Eksik'in fotoğrafları ile kürsüye çıktı
HDP, polis şiddetinin araştırılması için soru önergesi verdi. Önerge görüşmeleri sırasında, HDP'li milletvekilleri ellerinde Habip Eksik'in fotoğrafları ile kürsüye çıktı.

Artı Gerçek - Hafta sonu Hakkâri Yüksekova'da yapılması planlanan yürüyüşte polis şiddetine uğrayan ve bacağı kırılan Habip Eksik için HDP'li milletvekilleri Meclis Genel Kurulu'nda protesto eylemi gerçekleştirdi.

HDP'DEN POLİS ŞİDDETİ İÇİN SORU ÖNERGESİ

Protesto öncesinde, HDP son dönemde yaşanan polis şiddetinin araştırılması için soru önergesi verdi. Önerge ile ilgili söz alan HDP Batman milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, yaptığı konuşmada polis şiddetinin münferit olmaktan çıktığını ve sistematik hale geldiğini söyledi. Barışçıl eylemlerde polis şiddetinin sık sık yaşandığını belirten Tiryaki, hafta sonu Yüksekova'da yapılmak istenen eyleme yönelik müdahalenin de buna örnek olduğunu belirtti.

HDP'Lİ VEKİLLER HABİP EKSİK'İN FOTOĞRAFLARI İLE KÜRSÜYE ÇIKTI

Tiryaki'nin konuşmasının sonlarına doğru, HDP'li milletvekilleri, ellerinde Habip Eksik'in hastanede çekilmiş fotoğraflarının olduğu dövizlerle kürsüye geldi.

Eylem devam ederken oturuma ara verildi. HDP'li milletvekilleri, ara sırasında da ellerindeki dövizlerle Genel Kurul'da kalarak protesto eylemlerini bir süre daha devam ettirdi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar