Gültan Kışanak: AKP tartışılmasın diye MHP ve HÜDA PAR öne sürülüyor

‘İrfan Aktan ile Dipnot' programında siyasetçi Gültan Kışanak, Türkiye'de aşırı sağ ve ırkçı politikalara yönelik tartışmaları değerlendirdi. Kışanak, "AKP, kendisinin tartışılmasını önlemek için MHP ve HÜDA PAR'ı öne sürüyor" dedi.

Artı Gerçek - Kobanê Davası'nda 12 yıl hapis cezası verilen ve hapishanede geçirdiği süre göz önünde bulundurularak tahliye edilen eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Artı Gerçek yazarı İrfan Aktan'ın bu haftaki konuğu oldu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kışanak, 'Türkiye'de aşırı sağ ve ırkçı politikalar' üzerine şunları söyledi:

"Dünya genelinde radikal, aşırısı, sağ mufafazakar, faşist, popolist yönetim anlayışları çıkıyor. Fakat bizdeki fark şu; onlarda yeni yeni filizleniyor, bizde benzer yapılar şimdiye kadar iktidardaydı. O nedenle yıprandılar. Ben dünyadaki paralel olarak bizde de bir yükselişe geçtiğini düşünmüyorum. Bizde de radikal, ırkçı, toplumsal değişim karşıtı faşizan zihniyetlerin yükselme trendinde değil, düşüş trendi yaşaması gerekiyor. Bunu tartışmamızın nedeni AKP, kendisinin tartışılmasını önlemek için MHP ve HÜDA Par'ı öne sürüyor. Ben böyle görüyorum. Çünkü bu asıl aktörü tartışma zemininden dışarı çıkarmak gibi.

'22 YILINI DOLDURAN İKTİDAR HER ANLAMDA İFLAS NOKTASINDA'

İktidara yakın medyanın bir tahakkümü var ulusal yayınlarda. Buralarda her gün bunlar tartışıyor. Ya Suriye karşıtlığı ya MHP'nin ortaya attığı bir tartışma ve diğer muhalif gruplarının onlara söylediği ya da HÜDA Par'la ilgili bir tartışma yapılıyor. Ya da CHP'nin içindeki kriz tartışılıyor. Yani kendisinin tartıştırmamak için kamuoyuna başka argumanlar sunuyor. Şu anda 22 yılı geride bırakan bir iktidar dönemi var ve gelinen nokta, hem ekonomik olarak, hem sosyal ve siyasal olarak hem dünyayla ilişkiler olarak bir iflas noktası. Bunun yeterince tartışılmasını engelleyerek bu süreci atlatmaya çalışıyor. AKP, tartışmaların odağından çıkararak kendisini yeniden yapılanmak, yeniden kurmak, güç toplamak ve yeniden sahada güçlü bir aktör olarak var olmanın yollarını arıyor diye görüyorum." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar