'Halfeti Belediyesi'ne kayyım atanacak' iddiası: Eski kayyımdan 'az sabır' göndermesi

'Halfeti Belediyesi'ne kayyım atanacak' iddiası: Eski kayyımdan 'az sabır' göndermesi
Urfa'da DEM Partinin kazandığı Halfeti Belediyesi'ne kayyım atanacağı iddia edildi. 31 Mart'ta AKP'den aday olan ve seçimi kaybeden eski kayyım Şeref Albayrak, 'Az sabır' paylaşımı yaptı. Albayrak'ın profilinde 'Belediye Başkanı' yazması dikkat çekti.

Artı Gerçek - Hakkari Belediyesi'nin seçilmiş eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alınıp göreve uzaklaştırılmasın ardından yerine kayyım atanması gündemdeki yerini korurken DEM Parti'nin diğer belediyelerine de kayyım atanacağı iddiaları ortaya atılmaya başlandı.

31 Mart seçimlerinde Urfa Halfeti’den belediye başkanı seçilen DEM Parti’nin adayı Mehmet Karayılan'la ilgili de gözaltı ve kayyım iddiaları ortaya atıldı. İddialar tartışma yaratırken eski kayyım Şeref Albayrak, sosyal medya hesabından katıldığı bir mitingden fotoğraf paylaşarak "Az sabır" notu düştü.

ekran-goruntusu-2024-06-04-145946.png

2016'DA KAYYIM OLARAK ATANMIŞTI

Albayrak, 2016'da Halfeti Belediye Başkanı Mustafa Bayram'ın tutuklanmasının ardından Halfeti Belediye Başkanlığına kayyım olarak atanmış, 2019 seçimlerinde AKP'nin adayı olan Albayrak seçimleri yüzde 54.9 oyla kazanmıştı. 31 Mart 2024 seçimlerinde de AKP'den aday olan Albayrak, DEM Parti'nin adayı Mehmet Karayılan'a karşı seçimi kaybetti.

460 MİLYON BORÇ BIRAKTI

Öte yandan Albayrak yönetiminden DEM Parti’ye geçen Halfeti belediyesinin borcu ise 460 milyon 601 bin TL olarak açıklanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar