Demirtaş: Milletvekilleri barış için İmralı'ya gitmeli
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etti. Hatimoğulları aracılığıyla mesaj gönderen Demirtaş, "Milletvekilleri gerekirse siyasi riskler göze alarak barış için İmralı'ya gitmelidir" ifadelerini kullandı.
Artı Gerçek- Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Başkanı Hatimoğulları ve İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek, tutukluğunun 9'uncu yılına giren eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı Edirne Cezaevi'nde ziyaret etti.
Görüşmenin ardından Hatimoğulları, cezaevi önünde açıklama yaptı.
Çok sayıda yurttaşın katıldığı açıklamada "Em aşitî dîxwazîn" pankartı açılırken "Bîjî berxwedana zindana" sloganları atıldı.
HATİMOĞULLARI: KOBANİ KUMPAS DAVASINDA TUTUKLU ARKADAŞLARIMIZ DERHAL SERBEST BIRAKILMALI
Hatimoğulları, "Kobani Kumpas davası Türkiye tarihinde kapkara bir leke olarak varlığını devam ettiriyor. Arkadaşlarımız haksız ve hukuksuz bir şekilde yıllardır cezaevinde. Kobani davasında tutuklu arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır" dedi.

'ÖCALAN'IN ÇAĞRISIYLA TÜRKİYE ARTIK YEPYENİ BİR DÖNEMİN İÇİNDE'
Sürece değinen Hatimoğulları, "Sayın Abdullah Öcalan'ın başlatmış olduğu çağrıyla Türkiye artık yepyeni bir dönemin içinde. Silahların susacağı, demokrasinin konuşacağı bugünlerde AİHM kararlarının hayata geçmesi hayatidir ve topluma güven sağlayacaktır. Demokratik siyaset susturulmamalıdır. Yargı siyasetin sopası olamaz. Uzun zamandan beri ne yazık ki yargı siyasetin sopası olarak muhalefete en sert şekilde uygulanmaktadır. Yargıyı siyasetin sopası yapmaktan vazgeçin.Kobani Kumpas davasında tutuklu bulunan sevgili Selahattin Demirtaş ve sevgili Figen Yüksekdağ derhal serbest bırakılmalıdır" diye konuştu.
DEMİRTAŞ: MİLLETVEKİLLERİ BARIŞ İÇİN İMRALI'YA GİTMELİ
Hatimoğulları, Demirtaş'ın mesajını da okudu:
"Meclis, çözüm komisyonunun cesur bir karar alarak, en kısa zamanda sayın Abdullah Öcalan ile görüşmesini umuyor ve diliyoruz. Çünkü 50 yıllık çatışma köklü ve kalıcı olarak bitiyor. 50 yıldır bu meselede güvenlik politikaları öncelendi ve bunun sonucunda ne yazık ki bu ülke on binlerce gencini kaybetti. Şimdi de bugüne kadar denenmeyen denenmelidir. Ve milletvekilleri gerekirse siyasi riskler göze alarak barış için İmralı'ya gitmelidir."
BEŞTAŞ, YÜKSEKDAĞ'I ZİYARET EDECEK
DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş ise Kandıra Cezaevi'nde Figen Yüksekdağ’ı ziyaret edecek. Beştaş, ziyaretin ardından basın açıklaması yapacak. (Haber Merkezi)
Erdoğan'dan Demirtaş açıklaması: Yargı bu konuda ne derse ona uyarızPolitika
Adalet Bakanından Demirtaş açıklaması: Mahkemenin değerlendirme sürecini bekleyeceğizPolitika
Komisyon perşembe günü İmralı gündemi ile toplanacakPolitika
Kurtulmuş siyasi partilerin koordinatörleriyle görüşecekPolitika