Hatipoğlu da 'Geçmem' deyip geçmişti: 'İYİ Parti'den istifa eden Adnan Beker, AKP'ye geçecek' iddiası

Hatipoğlu da 'Geçmem' deyip geçmişti: 'İYİ Parti'den istifa eden Adnan Beker, AKP'ye geçecek' iddiası
Partisinden istifa eden İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Peker'in de eski İYİ Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu gibi AKP'ye geçeceği iddia edildi. Gazeteci İsmail Saymaz, "Zaten İYİ Parti'nin Millet İttifakı'nda yer almasına itiraz ediyordu" dedi.

Artı Gerçek - 'AKP'ye geçmem' deyip AKP'ye geçen eski İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu gibi bugün partisinden istifa eden Akara Milletvekili Adnan Beker'in de AKP'ye geçeceği iddia edildi.

'AKP'YE GEÇECEK' İDDİASI

Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü TV'de katıldığı yayında Adnan Beker'in AKP'ye geçeceğini iddia etti.

Saymaz, açıklamasında, "Adnan Beker büyük ihtimalle AK Parti'ye geçecek. Zaten İYİ Parti'nin Millet İttifakı'nda yer almasına itiraz ediyordu, yolların ayrılması gerektiğini düşünüyordu" ifadelerini kullandı.

Saymaz, şunları söyledi: "Mansur Yavaş'tan önce MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki Grup Başkanı olduğu dönemde Melih Gökçek ile uyumlu hareket ediyordu. Takip eden günlerde AK Parti'ye geçerse hiç şaşırmayacağım."

BİR GÜNDE İKİ İSTİFA

Durmuş Yılmaz ve Bahadır Erdem'in istifaları henüz tazeyken bugün bir istifa daha gelmişti. 14 Mayıs Genel Seçimleri'nde Antalya'dan milletvekili adayı gösterilen Mesut Yılmaz da partisinden istifa edenler arasına katılmıştı.

Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gördüğüm lüzum üzerine ⁦İYİ Parti⁩ üyeliğinden istifa etmiş bulunuyorum. Hayırlara vesile olsun" demişti.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker de partisinden istifa ettiğini açıklamıştı. Beker mesajında, "İYİ Parti çatısı altında artık Ankaralı hemşehrilerim ve yüce Türk milletine daha fazla katkı sağlayamayacağımı düşündüğümden, bugün itibariyle İYİ Parti'den istifa ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Mayıs 2023 seçimleri öncesi Eskişehir’de bir yerel televizyonda canlı yayına katılan Nebi Hatipoğlu, kendisine yöneltilen, ‘Seçim sonrası İYİ Parti yeniden muhalefette kalıp, AKP yeniden iktidar olura AKP’ye geçer misiniz?” sorusuna şu yanıtı vermişti:

“Tabii ki geçmem. Ne işim var. Türkiye’de iki tip siyasetçi var. Biri siyaseti iş olarak yapanlar, ikincisi siyaseti hizmet olarak yapanlar. Biz siyaseti hizmet olarak yapacağız. İş kolu olarak yapmayacağız. Ben şahıs olarak bindiğim araçtan inmem yani.”

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktay, 8 Kasım’da TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Hatipoğlu’nun AKP’ye geçmek için para aldığını ileri sürmüştü. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar