'AKP'ye geçmem' deyip geçen Hatipoğlu belediye başkanlığı istiyor: 'AKP belediyeciliği'ni övdü

'AKP'ye geçmem' deyip geçen Hatipoğlu belediye başkanlığı istiyor: 'AKP belediyeciliği'ni övdü
'AKP'ye geçmem' deyip AKP'ye geçen Hatipoğlu, Eskişehir belediye başkanlığına aday olmak istediğini söyledi. Hatipoğlu, "AK Parti belediyeciliğiyle inşallah Eskişehir'i tanıştıracağız" dedi.

Artı Gerçek - Seçimden önce “AKP iktidarda kalırsa, AKP’ye geçer misiniz” sorusuna “Tabii ki geçmem. Biz siyaseti hizmet olarak yapacağız” diye cevap vermesine rağmen AKP'ye geçen ve AKP'ye geçmek için para aldığı iddia edilen Eski İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, "Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacak mısınız?" sorusuna yanıt verdi.

"Ben aday olmak tabii ki isterim" diyen Hatipoğlu, Eskişehir'i AKP belediyeciliğiyle tanıştırmak istediğini söyledi.

Hatipoğlu, Habertürk'te yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Aday olma ihtimalim var. Tabii ki ben de isterim ama karar sayın Cumhurbaşkanımızda. Ben tabii ki istiyorum. Ben memleketimde 25 yıldır hizmet görmeyen bir sanayiciyim. Yılmaz hocamız sağolsun Eskişehir'i bir marka yaptı. Ama zamana yenilme gibi bir şey var. Eskişehir yeterli kaynaklardan yaralanamadı. Bizim kronikleşmiş çok büyük sorunlarımız var. Ortada bir sıkıntı var. AK Parti belediyeciliğiyle inşallah Eskişehir'i tanıştıracağız."

NE OLMUŞTU?

Mayıs 2023 seçimleri öncesi Eskişehir’de bir yerel televizyonda canlı yayına katılan Nebi Hatipoğlu, kendisine yöneltilen, ‘Seçim sonrası İYİ Parti yeniden muhalefette kalıp, AKP yeniden iktidar olura AKP’ye geçer misiniz?” sorusuna şu yanıtı vermişti:

“Tabii ki geçmem. Ne işim var. Türkiye’de iki tip siyasetçi var. Biri siyaseti iş olarak yapanlar, ikincisi siyaseti hizmet olarak yapanlar. Biz siyaseti hizmet olarak yapacağız. İş kolu olarak yapmayacağız. Ben şahıs olarak bindiğim araçtan inmem yani.”

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktay, 8 Kasım’da TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Hatipoğlu’nun AKP’ye geçmek için para aldığını ileri sürmüştü. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar