HDP'li Buldan: Cezasızlık politikası maden şirketlerini cesaretlendiriyor

HDP'li Buldan: Cezasızlık politikası maden şirketlerini cesaretlendiriyor
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: "Sayıştay denetimlerinde tespit edilen risklerle ilgili olarak Türkiye Taş Kömürü İşletmesine uyarılarda bulunulmuş ama gereken yapılmadı."

Artı Gerçek - HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Buldan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

'KAZA DEĞİL, CİNAYETTİR'

(Amasra'daki maden patlaması) "Bu kesinlikle bir kaza değil, göz göre göre gelen cinayettir. Soma’da sorumlular iktidar tarafından korundu. Hayatların yok olup gitme nedeni denetimsizlik, cezasızlık, kâr hırsıdır. AKP-MHP iktidarının yönetim zihniyetinin bu ülkeyi nasıl işçi mezarlığına çevirdiğine tanığız. 1 yıl içinde 1359 işçi hayatını kaybetti. AKP Genel Başkanı, bütün boyutlarıyla soruşturulacağını söylüyor ve kader planı diyerek katliamı meşrulaştırma çabasına giriyor.”

SAYIŞTAY RAPORLARINA DİKKAT ÇEKTİ

“Cezasızlık politikası maden şirketlerini cesaretlendiriyor. Sayıştay denetimlerinde tespit edilen risklerle ilgili olarak Türkiye Taş Kömürü İşletmesine uyarılarda bulunulmuş ama gereken yapılmadı. İşçinin canı azalabilir ama kâr azalmasın! Bu iktidarın zihniyeti budur. AKP Genel Başkanı hamdolsun 24 saat geçmeden 41 şehidimize ulaştık dedi! Konuştukça batıyorlar! 41 can yaşamını yitirmiş, sizin hesabınız onlara ulaşım saati! Bari konuşmayın, susun, bu kadar canın yitirilmesine saygı duyun! Bu ülkenin Cumhurbaşkanı yaptıklarıyla övünüyor, Türkiye sanki çağ atlamış! Bir kez daha bu zihniyetlerinin ortaya çıkmasıyla birlikte, canlara, işçilere verilen kıymeti gözler önüne serdiler. Yazıklar olsun size!”

SANSÜR YASASINA TEPKİ: YASA METNİNİN KENDİSİ DE YALANLARLA DOLU

“(Dezenformasyon yasası) Güya yalan haber nedeniyle kamuoyu endişe ve paniğe sürükleniyormuş. Elbette bu da yalan, yasa metninin kendisi de yalanlarla dolu bir metindir. Asıl endişeye kapılan iktidar, kaybedeceklerini korkuyorlar, gerçekler gün yüzüne çıktıkça korkuyorlar. Seçimler öncesi iktidarlarının yolsuzluk ve rüşvet ifşaatları ortaya serilmesin diye kendilerince önlem alıyorlar. Kendi çöküşlerini durduramayacaklar, rüşvet ve yolsuzlukların ortaya çıkmasını engelleyemeyecek. Konuşan, itiraz eden, hesap sorun bir toplumu, demokratik siyaseti karşılarında görmeye devam edecekler.” (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar