HDP'li Semra Güzel’in vekilliğinin düşürülmesi için komisyon toplandı

HDP'li Semra Güzel’in vekilliğinin düşürülmesi için komisyon toplandı
Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in vekilliğinin düşürülmesi için toplandı. Komisyon, Hazırlık Komsiyonu kurulmasına karar verdi.

Artı Gerçek - Anayasa ve Adalet Komisyonu’ndan oluşan Karma Komisyon, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in “devamsızlık” gerekçesiyle milletvekilliğinin düşürülmesi için toplandı. AKP Tokat Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt başkanlığında toplanan komisyona HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, milletvekilleri Hüseyin Kaçmaz, Garo Paylan, Erdal Aydemir, Muazzez Orhan Işık, Murat Çepni, Züleyha Gülüm, Mahmut Toğrul, Ömer Faruk Gergerlioğlu katıldı.

Komisyon gelen evrakların okunması ardından, AKP’li Beyazıt görsel basının dışarı çıkarılmasını istedi. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, AKP’li Beyazıt’ın kararına karşı çıktı. Kısa süreli tartışma yaşandı.

Komisyon,Hazırlık Komisyonu kurulmasına karar verildi. Hazırlık Komisyonu haftaya toplanacak.

NE OLMUŞTU?

Eski fotoğrafları iktidar medyası tarafından servis edildikten sonra dokunulmazlığı kaldırılan ve ardından tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in iddianamesi kabul edilmişti. İddianamede, Güzel’in 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu. Meclis Başkanlık Divanı da 4 Eylül 2022'de tutuklanan Güzel’in Genel Kurul oturumlarına beş kez katılmadığı yönünde tespitte bulunarak dosyasını Meclis Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon’a göndermişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar