HÜDA PAR'ın dört ismi de Meclis'te: Yurt dışı oyları, kadın aday yerine HÜDA PAR'lı Ramanlı'yı Meclis'e soktu

HÜDA PAR'ın dört ismi de Meclis'te: Yurt dışı oyları, kadın aday yerine HÜDA PAR'lı Ramanlı'yı Meclis'e soktu
HÜDA PAR'ın Hizbullah ile ilişkisi nedeniyle adaylıkları tartışmaya yol açan ve AKP sıralarından aday olan dört ismi de Meclis'e girdi. Yurt dışı seçmenleri AKP oylarıyla, Meclisten bir kadın vekil eksiltti, yerine HÜDA PAR'lı Serkan Ramanlı'yı soktu.

Artı Gerçek - Batman’da 4 Yeşil Sol Parti, 1 AK Parti Milletvekili olarak açıklanan seçim sonuçları, yurtdışı oyları ile değişti. 14 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde yurt dışı oyların sayımıyla birlikte HÜDA PAR'ın AKP sıralarından aday dördüncü ismi HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı da Meclis'e girmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'yerli ve milli', 'siyasallaşma gayretinde olan bir siyasi parti' gibi ifadeleriyle desteklediği HÜDA PAR'ın aday gösterilen dört isminden üçü yurt içi oy sayımı sonucu milletvekili seçilmişti.

YURT DIŞI OYLARIYLA SEÇİLDİ

Yurt dışı oyları dağıtılmadan önce AKP'nin Batman'da 2. sıradan aday gösterdiği HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı ise yeterli oyu alamadığı için Meclise giremiyordu.

MECLİS'TEN BİR KADIN EKSİLDİ

Batman'da AKP'nin tek vekili Ferhat Nasırlıoğlu olurken Yeşil Sol Parti milletvekilleri de Zeynep Oduncu, Mehmet Rüştü Tiryaki ve Nurten Ertuğrul oluyordu. Ancak yurt dışı oylarının dağıtılmasıyla birlikte Nurten Ertuğrul'un yerine Serkan Ramanlı vekilliğe hak kazandı.

YURT İÇİ OYLARLA MECLİSE GİREN ÜÇ HÜDA PAR'LI

Dün gece yurt içi oy sayımının tamamlanmasının ardından Meclis'e milletvekili olarak girişleri kesinleşen üç isim ise, HÜDA PAR Genel Başkanı ve AKP İstanbul 3’üncü bölge 4’üncü sıra adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA-PAR Genel Sekreteri ve AKP Antep 6’ncı sıra adayı Şehzade Demir ve HÜDA-PAR Diyarbakır İl Başkanı ve AKP Mersin 4’üncü sıra adayı Faruk Dinç idi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar