Hulusi Akar'dan Suriye açıklaması: Üst düzey liderler görüşebilir

Hulusi Akar'dan Suriye açıklaması: Üst düzey liderler görüşebilir
Savunma Bakanı Akar, Şam'la 11 yıl sonra yapılan ilk temas hakkında "Uygun olduğu takdirde liderler düzeyinde görüşmeler olabilir" dedi. Akar, "Suriyeli kardeşlerimize de diyoruz ki, hiçbir şekilde onlara zarar gelecek şekilde davranmadık" diye konuştu.

Artı Gerçek - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriyeli mevkidaşıyla önceki gün Rusya'nın başkenti Moskova'da yaptığı görüşmenin ardından "Uygun olduğu takdirde liderler düzeyinde görüşmeler olabilir" dedi. Akar'ın "Biz onlarla mutabık olabileceğimizi anladık. Bu sürecin artarak gelişmesi temennimiz" sözleri dikkat çekti.

TSK komuta kademesiyle Gökçeada’daki askeri birlikleri ziyaret eden Akar, burada yaptığı açıklamada Şam'la temasları değerlendirdi. "İstihbarat kurumları arasında görüşmeler oldu, sonra bakanlar arasında görüşmeler oldu. Bu sürecin olumlu gelişmesinden sonra durumların uygun olduğu takdirde liderler düzeyinde görüşmeler olabilir" diyen Akar, sözlerine şöyle devam etti:

"[MİT Başkanı] Hakan Fidan ile yaptığımız toplantıda biz endişelerimizi ifade ettik. Bu konuda herhangi bir olumsuz dönüşü olmadı. Bizim asıl amacımızın terörle mücadele olduğunu söyledik. İlk bir tanışma oldu, görüşeceğiz, konuşacağız."

'SURİYELİ KARDEŞLERİMİZE DİYORUZ Kİ...'

Akar, "Biz hedefi ortaya koyduk, hedef teröristler. Suriyeli kardeşlerimize de diyoruz ki, hiçbir şekilde onlara zarar gelecek şekilde davranmadık" diyen Akar, "Temel hedefler konusunda, mültecilerin önlenmesi konusunda ve terörle mücadele konusunda konuştuk. Bu konuları geliştirmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı. Akar, "İki konu var, bir bu şekilde siyasi görüşmelerin herhangi bir yerde yapılması bunların üzerinde çalışılıyor. Biz onlarla mutabık olabileceğimizi anladık. Bu sürecin artarak gelişmesi temennimiz" dedi.

OLASI HAREKÂT VE SEÇİM GÖLGESİNDE İLK TEMAS

Ankara-Şam hattında 11 yıl sonraki ilk resmi temas, Türkiye'nin yeni kara harekâtından söz ettiği, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la normalleşme mesajları verdiği ve Türkiye'de seçim sürecine girilen bir dönemde, Moskova'da gerçekleşmişti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan, Rus mevkidaşlarının da katıldığı toplantıda, Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ile Muhaberat Başkanı Ali Memluk biraraya gelmişti. Görüşmenin ardından üç ülkenin de savunma bakanlıklarından yapılan açıklamalarda, üçlü format kapsamındaki temasların süreceği vurgulanmıştı. (DIŞ HABERLER)

Suriyeli vekil: Esad'la görüşmenin Erdoğan'a seçimde yarayıp yaramayacağını düşünmeliyizSuriyeli vekil: Esad'la görüşmenin Erdoğan'a seçimde yarayıp yaramayacağını düşünmeliyiz

Suriyeli kaynaklar: İşler Şam'ın istediği gibi gitmeseydi, Moskova buluşması yapılmazdıSuriyeli kaynaklar: İşler Şam'ın istediği gibi gitmeseydi, Moskova buluşması yapılmazdı

Çavuşoğlu'ndan 'Şam'la temaslar sürecek' sinyaliÇavuşoğlu'ndan 'Şam'la temaslar sürecek' sinyali

11 yıl sonra Suriye ile ilk temasta bulunan Akar: Bölgede istikrarın sağlanması için neler yapılabileceğini görüştük11 yıl sonra Suriye ile ilk temasta bulunan Akar: Bölgede istikrarın sağlanması için neler yapılabileceğini görüştük

11 yıl sonra ilk resmi temas: Türkiye ve Suriye savunma bakanları Rusya'da aynı masada11 yıl sonra ilk resmi temas: Türkiye ve Suriye savunma bakanları Rusya'da aynı masada

Öne Çıkanlar