İBB'den Bakan Işıkhan'a yanıt: Şirketlerimizin SGK'ye prim borcu 3,3 değil 2,4 milyar lira

İBB'den Bakan Işıkhan'a yanıt: Şirketlerimizin SGK'ye prim borcu 3,3 değil 2,4 milyar lira
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin SGK'ye 3,3 milyar lira prim borcu olduğunu söyledi. Belediyeden yanıt geldi: "İBB’nin vergi ve SGK borcu yok. Şirketlerimizin SGK borcu 2.4 milyar TL."

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla belediyelerin borçlarının kaynadığından tahsili için harekete geçildi. CHP, 31 Mart seçimlerinden birinci parti çıkmalarının ardından geçmiş dönemlerden kalan borçların tahsili için talimat verilmesindeki amacın, belediyeleri hizmet veremez hale getirmek olduğunu belirterek, tepki gösterdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise SGK'ye en fazla borcu olan 5 belediyenin CHP'li olduğunu belirterek, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

İBB: BORCUMUZ 9 MİLYON DOLAR ARTTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi ise verg ve SGK'ye prim borcu olmadığını açıkladı. Bağlı şirketlerininse SGK'ye, Bakan Işıkhan'ın dediği gibi 3 milyar 300 milyon lira değil, 2 milyar 400 milyon lira yani yaklaşık 72,7 milyon dolar borcu olduğunu açıkladı. 2019 yılında AKP'li yönetimden devralınan SGK borcunun 361 milyon TL, yani 63,3 milyon dolar olduğu belirtilen açıklamada, personel sayısı 20 bin artmasına rağmen gecikmiş borçtaki artışın 9 milyon dolar olduğu ifade edildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar