İmamoğlu: Bana Sisi diyorlardı, şimdi Sisi'yle kardeş oldular

İmamoğlu: Bana Sisi diyorlardı, şimdi Sisi'yle kardeş oldular
İmamoğlu, hükümetin yerel seçimlerde kendisine "Sisi" yakıştırmasında bulunduğunu hatırlatarak, "Şimdi ne oldu 'Kardeşim Sisi.' Bana da 'kardeşim' denilmesini beklerim" dedi. İmamoğlu ayrıca Erdoğan'ın "Temizlenecek" dediği teğmenlere destek verdi.

Artı Gerçek - Bilecik'te, Bozüyük Kurtuluş Savaşı Anı Evi ve Seyir Terası Açılış Töreni'ne katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hükümeti 'tutarsız' olmakla eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yıllarca 'katil' dediği Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi'yi önceki gün Türkiye'de ağırlamasını hatırlatan İmamoğlu şunları dedi:

"Bu millet sizin kararlarınızın ne sıklıkla değiştiğini biliyor. Kararlarınız taban tabana zıt hale geliyor. 2019'da 'Katil Sisi' diyorlardı. Bana da Sisi denildi. Şimdi ne oldu? 'Kardeşim Sisi'. Bana da 'kardeşim' denilmesini beklerim. Biz tutarlı duruşu temsil etmeye devam edeceğiz. Onlar bu tür zıtlıklarıyla tarihe geçsin."

TEĞMENLERE DESTEK VERDİ

İmamoğlu, Kara Harp Okulu'ndaki mezuniyet töreninin ardından attıkları "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları ve okudukları yemin nedeniyle hedefte olan teğmenlere de şu sözlerle destek verdi:

"Sanki ülkemizde bütün sıkıntılar bitmiş, her meseleyi halletmişiz ve hiçbir sorunumuz yokmuş gibi Harbiye'nin pırıl pırıl mezunlarıyla uğraşmayı bir mesele kabul ederek bunu üzerinden dahi siyasi rant elde etme aklını üzülerek dinliyorum. Bu tür tutum ve tavırların ne kadar kötü olduğunu hiç hesaba katmıyorlar mı diye düşünüyorum.

Sizin derdiniz ne? Bu milleti kavga ettirmeden bir gün geçirtmeyecek misiniz? İnsanlar kucaklaşacak diye ödü kopuyor bunların. Kendi partilerinde dahi uzlaşamadıkları bir konuda bu kadar sert bir tavır takınılmasını anlamak mümkün değil. Gençler ne yapmış? En mutlu günlerinde ebedibaşkomutana teşekkür ediyorlar, bunun nesi suç? Bizim anlayışımızda 'Siyaseti kışladan uzak tutacaksın' deriz. Orası ortak değerlerin yeridir. Bilmeyenlere söyleyelim, 86 milyonun ortak değeridir Mustafa Kemal Atatürk. Buradan teğmenlere sesleniyorum; 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demeye devam edin. Darbeymiş, menfaatmiş... Hadi oradan."

NE OLMUŞTU?

Kara Harp Okulu’nun 30 Ağustos günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla yapılan mezuniyet töreninin resmi kısmı sona erdikten ve devlet erkânı alandan ayrıldıktan hemen sonra, mezun olan teğmenlerin bir kısmı törenin yapıldığı çim sahanın ortasında toplandı. Teğmenler “Mustafa Kemal’in askerleriyiz!” sloganı attıktan sonra, Harp Okulu'ndan birincilikle mezun olan Teğmen Ebru Eroğlu önderliğinde ikinci bir and içti. Bu, Kara Harp Okulu'nda rutin olmayan, daha çok 'Subay Yemini' olarak bilinen ve tamamen gönüllü katılımla gerçekleştirilmiş bir gösteriydi. Amatör bir kamerayla çekilip sosyal medyaya servis edilen görüntüler, toplumun bazı kesimleri arasında yıllardır devam eden 'askeri vesayet' tartışmalarını tekrar gündeme taşımıştı. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar