İmamoğlu-Özel görüşmesi... Özel: İmamoğlu ile olan kardeşlik hukukumuz CHP'yi iktidara taşıyacak

İmamoğlu-Özel görüşmesi... Özel: İmamoğlu ile olan kardeşlik hukukumuz CHP'yi iktidara taşıyacak
İBB Başkanı İmamoğlu'nun CHP'nin yeni Genel Başkanı Özel'i ziyareti sonrası ortak açıklama yapıldı. İmamoğlu Özel'i tebrik etti, Kılıçdaroğlu'na ise teşekkür etti. Özel, "İmamoğlu ile olan kardeşlik hukukumuz CHP'yi iktidara taşıyacak" dedi.

Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'de Genel Başkanlığa seçilen Özgür Özel'i ziyaret etti. Görüşme 15 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Özel ve İmamoğlu, ortak açıklama yaptı. Özel'i tebrik eden İmamoğlu, CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ise teşekkür ederek kendisini de ziyaret edeceğini söyledi.

Özel ise Kılıçdaroğlu'nun "Partimizi güvenli bir limana ulaştıracağım" sözlerini hatırlatarak, "Tam da öyle oldu" dedi. İmamoğlu ile olan ilişkisine dair de konuşan Özel, şunları söyledi:

"Bizim aramızdaki ilişki kardeşlik ilişkisi, kardeşlik hukuku. Ama bu kardeşlik hukuku, Cumhuriyet Halk Partisi'ni çok güzel yerlere taşıyacak, Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşıyacak."

İMAMOĞLU: GÖREVİMİ BİTİRDİM, DİĞER GÖREVİMİN BAŞINA DÖNÜYORUM

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"38'inci Kurultayımızla ilgili süreç tamamlandı. Ben de süreci tamamladıktan sonra kurultay başkanlığı olarak kendilerini ziyaret edip sürece dair hem teşekkür ettim hem de bilgi aktardım. Dualarımız hep 'Birlikte olalım; kusursuz, sıkıntısız, kötü anılacak bir tarafı olmayan bir zaman dilimi geçsin.' Çünkü 100. yılındayız Cumhuriyet'in. Yeni yüzyılın ilk günleri... Böylesi bir ortamda bana kurultay başkanlığı nasip oldu. Kendi adıma çok onurluyum, gururluyum. Aynı zamanda kurultay çok nezaketli, dengeli, seviyeli geçti. Buradan önceki dönem genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yürekten teşekkür ediyorum. Kendilerini de yakın zamanda ziyaret edip kurultay sürecine dair hem düşüncelerimi hem de teşekkürlerimi kendisine sunacağım. Bu kapsamda bugün de 8. genel başkanımız Özgür Özel'i ziyaret ettim. Görevimi bitirmiş oldum. Genel Başkanımdan izin isteyerek diğer görevimin başına dönüyorum. Kendilerine teşekkür ederim kabulleri için, güzel bir görüşme oldu. Kurultayımız hayırlı olsun. Genel başkanımızın bu görev dönemi hem Cumhuriyet Halk Partimize hem Türkiye'nin siyaset yaşamına, demokrasisine hayırlı uğurlu olsun."

ÖZEL: İMAMOĞLU İLE OLAN KARDEŞLİK HUKUKUMUZ CHP'Yİ İKTİDARA TAŞIYACAK

Özgür Özel'in konuşması şöyle:

"Ekrem başkanımız nezaket gösterdiler. Kurultayı tamamladıktan sonra ve görevini bitirdikten sonra ayrılmadan beni ziyaret ettiler. Ekrem başkan için şöyle söylemek lazım. Hangi işin ucundan tutsa dört dörtlük yapan ve başarıyla sonuçlandıran birisi. Geçirdiğimiz kurultay sürecinde elbette herkes bu göreve talip olmak ister ama teklif etseniz herkesin iki kere düşünüp vereceği bir karardı. Sonuçta Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde bir ilk yaşandı. Kurultayın gergin olabileceği, farklı zorlukların olabileceği biliniyordu. Ekrem başkan bu güvene layık olduğunu ve bu işi en iyi yapabilecek kişi olduğunu gösterdi. Çok zor bir kurultayı çok başarılı şekilde yönetti. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum.

Sayın genel başkanımız, kurultayda 'partimizi güvenli bir limana ulaştıracağım' demişti. Tam da öyle oldu. Cumhuriyet Halk Partisi'nin en güvenli limanı en yetkili olan kurultayıdır ve büyük bir nezaket içinde, karşılıklı anlayış birliği içinde, güzel başlayan kurultayımız güzel şekilde sonuçlandı. Ben şimdi buradan Ekrem başkanımı yolcu edeceğim. Ama hep konuşulan bir şey vardı. 'Ekrem başkanla aranızda nasıl bir ilişki var?' Buradan şunu ifade edeyim. Biraz önce baş başa görüşmemizi de öyle bitirdik. Bizim aramızdaki ilişki kardeşlik ilişkisi, kardeşlik hukuku. Ama bu kardeşlik hukuku, Cumhuriyet Halk Partisi'ni çok güzel yerlere taşıyacak, Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşıyacak. İkinci yüzyılda kurucumuz gazi Mustafa Kemal Atatürk'e layık başarıları hep birlikte alacağız."

ÖZEL'DEN 'KURULTAYDA BASKI YAPILDI' İDDİASINA YANIT

Bir gazetecinin, kurultayın ilk turunun ardından "Kılıçdaroğlu'na çekilmemesi yönünde baskı yapıldığı" iddiası ve bununla ilgili görüntüler konusundaki değerlendirmesini sorması üzerine Özel, "Kurultay geride kaldı" yanıtını verdi.

'GRUP TOPLANTISI HAFTAYA SALI YAPILACAK'

(İmambakır Üküş'ün Kılıçdaroğlu'na 'Adaylıktan çekilemezsiniz' sözlerine ilişkin) Onları geride bıraktık, kurultay geride kaldı.

(Yarın grup toplantısı olacak mı?) Haftaya salı yapacağız grup toplantısını.

(Devir teslimine ilişkin tarih belli mi?) Mazbatadan sonra. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar