İmamoğlu yarın 'terör' soruşturmasıyla ilgili açıklama yapacak

İmamoğlu yarın 'terör' soruşturmasıyla ilgili açıklama yapacak
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen 'terör' soruşturmasıyla ilgili yarın saat 10.00'da bir kez daha basın açıklaması yapacak.

Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yarın 10.00'da 'terör' soruşturmasına ve siyasi yasak kararı çıkan 'ahmak' davasına dair bir kez daha basın açıklaması yapacak.

İBB'den yapılan açıklamada, "İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni çarpıcı bilgi ve resmi belgelerle, hem terör soruşturması, hem de siyasi yasak davasıyla ilgili basına açıklamalarda bulunacaktır" denildi.

İMAMOĞLU İLK AÇIKLAMASINDA NELER DEMİŞTİ?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen terör soruşturmasına ilişkin olarak 28 Aralık'ta Saraçhane'de düzenlediği basın toplantısında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun iddialarına tek tek yanıt verdi.

AKP'li eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın görevde olduğu süreçte işe alınanlar arasında 'silahlı terör örgütü üyesi', 'silahlı terör örgütü yöneticisi' bulunduğunu belirterek, "Eğer savcılığa sunulan raporda sadece İmamoğlu ve onun yöneticileri suçlanırsa gök kubbeyi başınıza yıkarız” açıklamasını yaptı.

İmamoğlu görevden alınan müfettiş heyetinin başkanlığına bir dönem AKP'den milletvekili adayı olan Arif Yıldırım’ın getirilmesine de şu sözlerle tepki gösterdi: Arif Yıldırım adlı militan, AK Partili bir zatı muhterem, heyet başkanı oldu. Bu zatın sicili net olarak belgelidir” dedi.

İmamoğlu konuşması boyunca Soylu'yu da sert sözlerle hedef alarak Erdoğan'a seslendi: “Burada Sayın Cumhurbaşkanı ya ortaya koyduğumuz fotoğrafın yaratacağı kaosa razı gelecek ya da, İçişleri Bakanlığı koltuğuna bir cumhurbaşkanı olarak yüzünü kızartmayacak bir isim atayacak. Artık aleni bir şekilde ortaya çıkmıştır ki Sayın Soylu olmamıştır, olamamıştır. İçişleri Bakanlığı kapasitesi yok” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, İmamoğlu'nın açıklaması sonrası basın toplantısı düzenlemişti.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı, İBB ve bağlı şirketlere yönelik “terör soruşturması” sonucunda, güvenlik soruşturması yapılmadan personel alımı ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu açıklamıştı.

Bakanlık yaptığı açıklamada "İBB'ye bağlı kuruluşlar ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden 455'inin PKK/KCK, 80'inin DHKP-C, 20'sinin MLKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer örgütlerle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler olduğunu" ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği tarafından İBB ile bağlı kuruluş ve iştiraklerinde işe alınan personelin işe girişine yönelik hazırlanan tevdi raporu, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın memur ve özel soruşturma bürosuna teslim edilmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar