İmamoğlu'na taşlı saldırıdan gözaltına alınan Uzman Çavuş Keleş, Soylu'yu yalanladı

İmamoğlu'na taşlı saldırıdan gözaltına alınan Uzman Çavuş Keleş, Soylu'yu yalanladı
Erzurum’da Ekrem İmamoğlu'na yapılan taşlı saldırıdan gözaltına alınan Uzman Çavuş Akif Keleş, açıklama yaptı. "Üzgün ve pişmanım" ifadesini kullandı. Keleş, Soylu'nun "FETÖ" iddiası için "En ufak bir şüphe dahi bulunmadığı hukuken tescil edildi" dedi.

Artı Gerçek - Erzurum’da 7 Mayıs'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na düzenlenen taşlı saldırıya karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınıp bırakılan Piyade Uzman Çavuş Akif Keleş, hakkındaki iddialarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Taşlı saldırıyı, "Söz konusu olayda bölgede bulunan aralarında bölücü terör örgütü sempatizanlarının da yer aldığı kişilerce terör örgütünü simgeleyen birtakım eylem ve tezahüratlarda bulunulmuştur. Ülkemizin içinde bulunduğu böylesi kritik bir süreçte vatanın bölünmez bütünlüğünü korumakla görevli şerefli bir Türk askeri olarak ilgili kişilere söz konusu davranışları sebebiyle tepki gösterdim" diyerek savunan Keleş, şöyle devam etti:
"Bölgede bulunan ve benimle aynı hassasiyeti taşıyan kişilerin de tepkisiyle olay büyümüş ve istenmeyen sonuçlar meydana gelmiştir. Yaşananlardan dolayı son derece üzgün ve pişmanım."

'MSB AÇIKLAMASI DOĞRULUYOR'

Olaydan sonra kendisine karşı pek çok asılsız itham ve iftiralarda bulunulduğunu söyleyen Keleş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Kafamızı karıştıran bir uzman çavuş var. FETÖ'yle daha önce irtibatlı ve iltisaklı olduğu tespit edilmiş" açıklamasını şu sözlerle yalanladı:

"Şahsıma ait kişisel bilgiler açıkça paylaşılarak kamuoyu nezdinde adeta bir günah keçisi gösterilme çabasına girilmiştir. 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemize hain darbe girişiminde bulunan FETÖ terör örgütünün bir üyesi olduğuma ilişkin iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Konuyla ilgili olarak 2021 yılında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan inceleme neticesinde hakkımda ’soruşturmaya yer olmadığı kararı’ verilmiştir. Dolayısıyla söz konusu iddianın asılsız olduğu ve isnat edilmeye çalışılan suçun tarafımca işlendiğine yönelik en ufak bir şüphenin dahi bulunmadığı hukuken tescil edilmiştir. Nitekim Milli Savunma Bakanlığının 9/5/2023 tarihinde yapmış olduğu resmi açıklama bu hususu doğrulamaktadır."

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanları Erzurum’daki taşlı saldırıda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu suçlamaya devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Erzurum'da ilk taşı atan FETÖ bağlantılı" açıklaması dikkat çekmişti.

Soylu, "Miting yapılması gereken yerde yapmazsan oraya provokasyon yapmaya da gelirler. Provokasyonu Ekrem İmamoğlu yaptı. Kafamızı karıştıran bir uzman çavuş var. FETÖ'yle daha önce irtibatlı ve iltisaklı olduğu tespit edilmiş" açıklamasını yapmıştı.

İktidarın Yeni Şafak gazetesi de manşetine 'FETÖ' iddiasını taşımış ve Uzman Çavuş Muhammet Akif Keleş'in adını ve fotoğrafını yayınlamıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar