Bakan Kurum Erzurum'daki saldırıyı savundu: Şov yapmaya gidersen millet de seni başının üstünde taşımaz

Bakan Kurum Erzurum'daki saldırıyı savundu: Şov yapmaya gidersen millet de seni başının üstünde taşımaz
Çekmeköy'deki Erzurumlular Derneği'nde konuşan Bakan Kurum, İmamoğlu'nun Erzurum'da uğradığı saldırıyla ilgili, Erzurum'un ağırlığını, kıymetini bilmeyip oraya şov yapmaya gidersen millet de seni başının üstünde taşımaz" ifadelerini kullandı.

Artı Gerçek - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, İstanbul Çekmeköy'deki Erzurumlular Derneği'nde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da miting yaparken uğradığı taşlı saldırıyla ilgili konuştu. Kurum saldırıyı haklı görüp İmamoğlu'nu suçlayarak, "Sen eğer Erzurum'un ağırlığını bilmezsen, milli mücadele şehrinin değerini, kıymetini bilmeyip oraya şov yapmaya gidersen millet de seni başının üstünde taşımaz. En önemlisi de bunu Erzurum'a mal etmeye çalışıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun oy kaygısıyla şehirleri gezdiğini ve Erzurum'un kıymetini bilmediğini savunan Kurum şunları söyledi:

'ERZURUM'A MAL ETMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ'

"Her türlü ikbal kaygısıyla İstanbul dışında bütün şehirlere gitmeye çalışanlar muhakkak ki Erzurum'un değerini, kıymetini bilemezler. Geçtiğimiz günlerde Erzurum'da yaşanılan bir hadise oldu. Bu hadise sonrasında da valimizi, belediye başkanımızı, Erzurumlu kardeşlerimizi suçlayan ifadeler gördük. Sen eğer Erzurum'un ağırlığını bilmezsen, milli mücadele şehrinin değerini, kıymetini bilmeyip oraya şov yapmaya gelirsen millet de seni başının üstünde taşımaz. En önemlisi de bunu Erzurum'a mal etmeye çalışıyorsunuz. Biz bu olayları tasvip etmiyoruz, doğru da bulmuyoruz. Kim olursa olsun kesinlikle böyle bir provakasyon Erzurum'un güzel insanlarına mal edilemez. Erzurum her zaman duruşuyla örnek olmuştur. Ama siz gidip Erzurum'da şov yapmaya çalışırsanız, size gösterilen yer dışında başka işlerle uğraşırsanız, işin sonunda da Erzurumluyu itham ederseniz Erzurumlu da size 14 Mayıs'ta gereken cevabı verir" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İmamoğlu, 7 Mayıs Erzurum mitinginde taşlı saldırıya maruz kalmış, saldırıda bir çocuk olmak üzere birçok Erzurumlu yara almıştı.

Daha sonra yaralılarla bir araya gelen İmamoğlu, yaralılara bir kez daha geçmiş olsun dileklerini iletmişti. Bu sırada araya giren bir yaralı duygularını, “Otobüsün üzerinde o taşlar size geldi ya, öyle benim zoruma gitti. İçimden kan gitti Başkanım” sözleriyle dile getirmiş, İmamoğlu’nun Bingöl’e yanıtı, “Güzel kalbinle var ol. Bu olan işin ne Erzurum'la bir ilişkisi var ne bizim insanımızla. Böyle kışkırtılan, tabiri caizse azmettirilen bir insan grubunun yaptığı bir ayıptır. Acı bir şey, ama yapacak bir şey yok. Allah beterinden korudu o gün” olmuştu. (HABER MERKEZİ)


Öne Çıkanlar