İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Bırakın bu beton kafalılığı, beton anlayışı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Bırakın bu beton kafalılığı, beton anlayışı
İBB Başkanı İmamoğlu, Erdoğan’ın, Maraş depremleri sonrası konut sıkıntısını 1 yıl içinde çözeceği iddiasına tepki gösterdi. İmamoğlu, “Bırakın bu beton kafalılığı” dedi.

Artı Gerçek - Maraş'ta 9 saat arayla iki deprem meydana geldi ve 10 ilde büyük bir yıkıma yol açtı.

İktidar, arama kurtarma ve yardım ekiplerinin deprem bölgesine geç gönderilmesi üzerinden sert bir dille eleştirildi.

Depremden sonra bölgedeki en büyük sıkıntıların başında ise barınma geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da her fırsatta, depremin yıkıma yol açtığı illerde konut sorununu bir yılda çözüleceğini iddia ediyor.

Erdoğan son açıklamasında ise "Depremin yıktığı veya oturulamaz hale getirdiği her evi, her iş yerini yeniden yapıp hak sahiplerine teslim edeceğiz. Mart başı itibarıyla 30 bin konutun inşasına hemen başlıyoruz. Kaybedecek tek bir dakikamız bile olmadığının bilinciyle hasar tespiti biten her yerde derhal inşa çalışmasına geçeceğiz. Amacımız, bir yıl içinde deprem bölgesinin tamamındaki konut ihtiyacını çözecek sayıda kaliteli ve güvenli yapının inşasını tamamlamaktır" ifadelerini kullanmıştı.

İMAMOĞLU'NDAN ERDOĞAN'A: BIRAKIN BU BETON KAFALILIĞI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'ın deprem bölgesinde yaptığı açıklamada ‘bir yıl’ müsaade istemesine ve bu süre zarfında yıkılan binaların yerine yenisinin inşa edileceğini iddia etmesine tepki gösterdi. İmamoğlu, Erdoğan’a, “Bırakın bu beton kafalılığı” diye seslendi.

İmamoğlu'nun açıklamasının ilgili bölümü şu şekilde:

“Deprem, bir kader. Doğanın bir kuralı. Ama kader olmayan bir şey var: O da binaların yıkılması, insanların ölmesi. Her şeyi oluruna bırakıp, ‘Kaderimiz’ deyip, sadece kader üzerinden yorum yapan insanların bu toplumu, insanlığı çaresizliğe, umutsuzluğa sevk etmelerini şiddetle kınıyorum. Kaldı ki, inancımızı da öyle bir kısır söyleme hapsetmeye çalışanları da kınıyorum.

Akıl ve bilim, bizim inancımızın bize gösterdiği ilk yolculuktur. Peki ne yaptık biz buraları yönetirken? Kim yönetti? Hükümet kimlerdi? Belediyeler kim? Bizler nasıl ihmaller yaptık? Böyle bakmayacak mıyız sürece? Böyle bakmayacağız. Efendim akşamdan sabaha, ‘Biz, 1 yılda bina yapacağız.’ Yani gene nereye döneceğiz? ‘Kaç metrekare alacaksın? Nasıl bina yapacağız? Nerede yapacağız? Kaç kat olacak’ vesaire... Bırakın bu beton kafalılığı. Bu beton anlayışı.” (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar