İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın danışmanına 'PKK' tepkisi: Böyle bir trollük görmedim ben

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın danışmanına 'PKK' tepkisi: Böyle bir trollük görmedim ben
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın danışmanlarından Ayhan Ogan'ın, Kemal Kılıçdaroğlu'na yüksek oy çıkan Kürt illerindeki seçmenlere 'PKK'li' göndermesi yapmasına tepki gösterdi: O montajı yapan aklın aşağıya doğru tezahürü.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın danışmanlarından Ayhan Ogan'ın, cumhurbaşkanı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'na oy veren Kürt seçmenlerin "PKK'li olduğu" imasına İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan tepki geldi. Aynı zamanda Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı da olan İmamoğlu, "Vanlı, Ardahanlı hemşehrilerime PKK’lı diyor. Van’ın yüzde 62’sine, Diyarbakır’ın yüzde 71’ine PKK’lı diyor. O montajı yapan aklın aşağıya doğru tezahürü" ifadelerini kullandı.

AYHAN OGAN NE DEDİ?

Erdoğan'ın danışmanı Ogan, Kılıçdaroğlu'nun yüksek oranda oy aldığı bazı illerdeki oy oranları ile bu illerde CHP'nin 2018 genel seçimlerinde aldığı oyu "karşılaştıran" bir tablo paylaşarak, "Sayın Kılıçdaroğlu vatanseverdir PKK ile ne alakası var canım" demişti. Ogan, 2023 seçimlerinin milletvekili ayağında CHP'nin ve HDP'nin bu illerde aldığı oyları tablosuna eklemeye de gerek görmemişti.

Sosyal medyada tepki çeken söz konusu paylaşım, katıldığı Halk TV yayınında İmamoğlu'na da soruldu. İmamoğlu, "Ben hayatımda şu seçim dönemindeki milletimize verilen zamanı hiçbir dönem görmedim" diyerek şöyle devam etti:

"Ne demek istiyor biliyor musun, benim Vanlı, Ardahanlı hemşerilerime PKK’lı diyor. Van’ın yüzde 62’sine, Diyarbakır’ın yüzde 71’ine PKK’lı diyor. O montajı yapan aklın aşağıya doğru tezahürü. Kimin danışmanı olduğu da orada yazıyor. Böyle bir trollük görmedim ben."

İmamoğlu, "Bu imam-cemaat meselesi. Cumhurbaşkanının alt kadrosunda bu şekilde yankı buluyor, çok acı" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar