İmamoğlu’ndan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a eleştiri

İmamoğlu’ndan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a eleştiri
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, depremden sonra çadır ve konserve gıda satması ile gündeme gelen Kızılay'ın başkanı Kınık'ı eleştirdi. İmamoğlu, "Emin olun, bu yönetim görevden alındığı anda bağışlar hızla artacak" dedi.

Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile Kızılay yönetimini eleştirdi.

İmamoğlu, Kızılay’da devam eden kan bağışı sorununa ilişkin yaptığı açıklamada Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a tepki gösterdi.

“Kızılay’ın başındaki şahıs bu görevde olduğu müddetçe kan bağışı sorun olmaya devam edecek” diyen İmamoğlu, “Emin olun, bu yönetim görevden alındığı anda bağışlar hızla artacaktır” ifadesini kullandı.

'BU YÖNETİM GÖREVDEN ALINDIĞI ANDA BAĞIŞLAR HIZLA ARTACAK'

İmamoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

"Kızılay çok kan kaybetti. Kızılay’ın başındaki şahıs bu görevde olduğu müddetçe kan bağışı sorun olmaya devam edecek. Bu yönetime milletin güveni kalmadı. Ertelenen ameliyatlar, tükenen stoklar büyük sorun! Emin olun, bu yönetim görevden alındığı anda bağışlar hızla artacaktır."

İmamoğlu daha önce de Kınık'ı eleştirerek Kızılay'a kan bağışı yapılması çağrısında bulunmuştu.

ÇADIR VE GIDA SATTIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Maraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ilde yıkımın yaşandığı depremlerin ardından, bölgedeki depremzedelerin çadır ihtiyacını ‘bedelsiz’ sağlaması gereken Kızılay’ın, deposundaki çadırları depremin ilk haftasında Ahbap Derneği ve Türk Eczacıları Birliği’ne sattığı ortaya çıkmıştı.

Kızılay'a, gelen tepkiler ve güvenin azalması üzerine kan bağışı da azalmıştı. Kan stoğunun asgari seviyenin altına gerilediğini duyuran Kızılay, bağış çağrısında bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar