İstanbul Taksiciler Odası Başkanı tarafını gizlemedi: 'Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum'

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı tarafını gizlemedi: 'Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum'
AKP'nin Üsküdar'da düzenlediği programa katılan İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu burada yaptığı konuşmada AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum'a destek verdi: "Tekrar taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum"

Artı Gerçek - AKP, Üsküdar'da Taksiciler Buluşması programına düzenledi. Programa Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'un yanı sıra, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu da katıldı. Burada konuşan Aksu, "Biz size sonsuz güveniyoruz. Tekrar taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum" diyerek Kurum'a açık destek verdi.

Aksu konuşmasında şunları söyledi:

"Biz iyiliği de kötülüğü de ekmeğimizle oynayanı da bize söz verip tutmayanı da bizi tehdit edip parmak sallayanı da taksi duraklarına sürekli uğrayıp çay içerek hal hatır soranı da bize her UKOME toplantısında sahip çıkanı da bize her platformda sahip çıkanı da bize her zaman köstek olanı da Sayın Bakan'ım unutmayız. Taksici esnafı olarak herkes şunu biliyor ki Sayın Bakan'ımız bakanlığında nasıl tarih yazdıysa İstanbul'da da tarih yazacak. Biz size güveniyoruz, sizden eminiz. Beraber istişare ederek ortak akılla İstanbul'u yöneteceğinizden eminiz. Taksiye yanlış yapanlar hiçbir zaman siyasette iflah olamadılar ama biz size sonsuz güveniyoruz. Tekrar taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum."

KURUM: VATANDAŞLARIMIZ TAKSİCİ ESNAFIYLA KARŞ KARŞIYA GELDİ

Murat Kurum da yaptığı konuşmada, mevcut İBB yönetiminde taksi sorununun çözülemediğini ve taksici esnafı ile vatandaşların karşı karşıya kaldığını söyledi.

"İBB, taksi sayısını artırarak sorunu çözmeyi değil, kendi bünyesinde bir şirket kurarak taksi işletmeciliği yapmak istemiştir. İBB taksicilik yapamaz, kanun bunu açıkça reddediyor. Kanun, 'Ticari plakalar sadece şoförlük mesleğini geçim kaynağı olarak seçmiş gerçek kişilere tahsis edilebilir.' diyor. Şimdi size soruyorum, İBB gerçek kişi midir? Elbette değildir, İBB bir tüzel kişiliktir, bir kamu kurumudur. Meselenin aslı budur. Bu yönetimin ihmalkarlığı yüzünden de vatandaşımızla taksici esnafımız karşı karşıya kalmıştır."

İSTANBUL'UN TAKSİ SORUNU

İBB, artan taksi şikayetleri üzerine “5 bin yeni taksi” projesini hayata geçirmek için harekete geçti. Ancak proje, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantılarında defalarca, Belediye Meclisi'nde çoğunluğa sahip olan AKP ve MHP'li üyelerin oyları ile reddedildi. Son olarak Arlık 20222de İBB’nin “İstanbul Genelinde Çalışan Minibüs ve Taksi Dolmuş Güzergâhlarının Düzenlenmesi ve İhtiyaç Fazlası Minibüs ve Taksi Dolmuşların Taksiye Dönüştürülmesi” teklifi oyçokluğuyla kabul edildi. Böylece bin 803’ü minibüs, 322’si taksi dolmuş olmak üzere toplam 2 bin 125 araç taksiye dönüştürüldü. Bu kararın ardından İstanbul’daki taksiciler, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu protesto etti.

Öne Çıkanlar