İsveç Başbakanı NATO üyeliği görüşmeleri için Türkiye'ye geliyor

İsveç Başbakanı NATO üyeliği görüşmeleri için Türkiye'ye geliyor
İsveç'te yeni hükümet, NATO üyeliği konusunda Türkiye'yle uzlaşma sağlamak için bastırıyor. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geliyor.

Artı Gerçek - Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasında geleneksel tarafsızlık politikasından vazgeçerek NATO'ya üye olma kararı alan İsveç, Türkiye'nin öne sürdüğü şartlar konusunda uzlaşma sağlanması için bastırıyor. İsveç'te yeni kurulan hükümetin Başbakanı Ulf Kristersson, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine bugün ve yarın Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 8 Kasım salı günü Ankara'da yapılacak resmi görüşmelerde, Türkiye-İsveç ilişkileri "tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek". Görüşmelerde, Madrid'deki NATO Zirvesi sırasında imzalanan Üçlü Muhtıra temelinde İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusu ele alınacak.

Bu ziyaret öncesi Aftonbladet gazetesine konuşan Dışişleri Bakanı Tobias Billström, "Türkiye ile NATO görüşmelerinin bundan önceki Sosyal Demokrat hükümetinden daha iyi gittiğini" ve "sürecin daha sorunsuz ilerlediğini" söylemişti.

AA'nın aktardığına göre Billström, "PKK ve YPG ile temas şeklinde bir ajandamız yok. Bu durum Türk hükümeti tarafından da not edilmekte. Şu anda İsveç'i yöneten hükümetin de PKK/YPG'ye sempati duyanlarla da herhangi bir anlaşmaya girmesi söz konusu değil" ifadelerini kullanmıştı.

Billström, cumartesi günü yaptığı açıklamada da PYD ile aralarına mesafe koyacaklarını söylemişti. (DIŞ HABERLER)

Öne Çıkanlar