İYİ Parti istifa dalgasının tam ortasında: Akşener tehdit mi ediliyor yoksa partisini tasfiye mi ediyor?

İYİ Parti istifa dalgasının tam ortasında: Akşener tehdit mi ediliyor yoksa partisini tasfiye mi ediyor?
İYİ Parti'de istifa dalgası sürerken iki iddia öne çıkıyor. İlki İYİ Parti lideri Akşener'i hedef alan iddiaların şimdi gündeme getirilmesine dikkat çekerek Akşener'in tehdit edildiği; ikincisi ise Akşener'in partisini tasfiye etmeye çalıştığı yönünde.

Artı Gerçek - Mayıs seçimleri öncesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'dan kalkmaya teşebbüsü sonrası ayyuka çıkan parti içi gerilim sürüyor. Bir yanda Akşener'in kurmayları hakkındaki iddiaları bir yandan istifalar... İYİ Parti'deki yüksek tansiyona ilişkin ise iki farklı bakış açısı dile getiriliyor.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Abdulkadir Selvi, Hürriyet'te yayımlanan bugünkü yazısında İYİ Parti'de neler olduğuna dair birtakım iddialar ortaya attı.

Selvi'ye göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tehdit ediliyor. "Akşener’i hedef alan iddialar neden şimdi gündeme getiriliyor?" diye soran Selvi, şunlara dikkat çekiyor:

  1. Seçim yenilgisi CHP’de Kılıçdaroğlu’nu götürdü. İYİ Parti’de ise Akşener’in tahtını sallıyor.
  2. Akşener seçimden sonra partiyi toparlayan bir liderlik yapamadı. Tam aksine kurultay konuşmasından başlamak üzere partiyi parçalıyor.
  3. Akşener, ittifak yapmayacağını açıkladıkça bir el İYİ Parti’yi karıştırmaya başladı. Bu el Ekrem İmamoğlu’nun eli olabilir mi? Orasını bilemiyorum ama Akşener’e, ittifak yapması için diz çöktürülmeye çalışılıyor.

AKŞENER, PARTİSİNİ TASFİYE Mİ EDİYOR?

TV100 yazarı Barış Yarkadaş ise Akşener'in İYİ Parti'yi tasfiye etme sürecine girdiğini ileri sürdü.

Eski İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın Akşener'in "Ben devlete karşı son görevimi yaptım" dediğine dair iddiaları hatırlatan Yarkadaş, Akşener cephesinden yalanlama gelmediğine dikkat çekti. Akşener'in Altılı Masa'yı devirme girişiminin eski CHP Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanmaması için atılan bir adım olduğunu belirten Yarkadaş, Akşener'in 'devlete karşı son görevini yaptığı'na ve Kılıçdaroğlu'nun seçimleri kazanmadığına dikkat çekti.

Yarkadaş öte yandan Akşener'in İYİ Parti'yi tasfiye etmeye çalıştığını iddia ederek, kendisini Altılı Masa'ya döndürmeye çalışan isimleri etkisiz hale getirmeye çalıştığını ileri sürdü.

Ayrıca Akşener'in CHP kurultayı öncesi yakın çevresine "Kılıçdaroğlu’ndan hesabımı soracağım, göreceksiniz CHP’yi darmadağın edeceğim" dediği de öne sürülenler arasında. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar