İYİ Partili Ümit Dikbayır istifa kararından vazgeçti, perşembeyi işaret etti: Detayları tek tek anlatacağım

İYİ Partili Ümit Dikbayır istifa kararından vazgeçti, perşembeyi işaret etti: Detayları tek tek anlatacağım
İYİ Parti'de kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmesi sonrası istifa edeceğini söyleyen Dikbayır, kararından vazgeçti. Dikbayır, perşembe akşamı bütün detayları tek tek anlatacağını belirterek, Meral Akşener'e yanıt vereceğini söyledi.

Artı Gerçek - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın kendi banka hesaplarını incelettiğini ve belediyelerle ticari ilişkilere girdiğini iddia etmesi sonrası Dikbayır, kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

Dikbayır'ın İYİ Parti'nin bu kararı sonrası ilk açıklamaları partiden istifa edeceği yönündeydi. Dikbayır bugün yaptığı açıklamayla ise bu kararından vazgeçti.

Gazeteci İpek Özbey'e konuşan Dikbayır, "Vazgeçtim. Baktım istifa edersem üstüme kalacak sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğim" dedi.

'PERŞEMBE AKŞAMI DETAYLARI TEK TEK ANLATACAĞIM, GENEL BAŞKANA YANIT VERECEĞİM'

Dikbayır, aynı zamanda dün akşam telefonla bağlandığı TV100 yayınında ise "Perşembe akşamı yayına gelip bütün detayları tek tek anlatacağım" dedi. Dikbayır, yayında şunları söyledi:

"Yaklaşık bir buçuk aydır benim üzerimde korkunç bir iftira ve dedikodu kumpası var. Ben bir buçuk aydır sabrediyorum. Niye sabrediyorum? İYİ Parti’ye milyonlarca insan oy verip umut bağladı. Teşkilatlarımızdan insanlar sahada çalıştı. Bütün bu arkadaşlarımızın emeklerine halel gelmesin diye sabrediyordum. Artık durum öyle bir hal aldı ki olanları anlatmam farz oldu. Perşembe akşamı olanları anlatacağım. Ortada çok kirli bilgi dolanıyor. Ben şimdi bir süreç yürüyorum. Üstüme atılan iftiraların hiçbirini kabul etmiyorum. Benim cevap veremeyeceğim tek bir soru yok. Ben bu iftiraların, kumpasların üzerimde kalmaması için süreç yönetiyorum. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ve Meclis Divanı’na dilekçe vereceğim. Dokunulmazlığımın kaldırılmasını talep edeceğim. Bu süreci tamamlayıp gelip anlatacağım. Vatandaşlarımızın her şeyi bilmesi lazım. İstifam söz konusu değil. Ben bu partinin kurucusuyum, benim emeğim var. Şimdi çıkıp edepli edepsiz açıklama yapıyorlar. Kürşad Bey çıkıp ‘siyasi kalpazanlar’ dedi. Ben bunların hepsine tek tek yanıt vereceğim. Bilgehan Yılmaz’a yanıt vereceğim ‘çürük elmalar’ dedi. Genel başkana yanıt vereceğim."

TACİZ İDDİASINA EŞİNDEN FOTOĞRAFLI YANIT

Öte yandan gazeteci İsmail Saymaz’ın Dikbayır’ın disipline sevk gerekçesinde ‘taciz’ suçlaması yöneltildiğini iddia etmesinin ardından Dikbayır’ın eşi Nigar Dikbayır sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Nigar Dikbayır aile fotoğrafına, “Hesap inceletme yalanından buraya kadar düştünüz mü? Düne kadar namusunuzu emanet ettiniz. Bugün haysiyet cellatlığına soyundunuz. Kızlarımın babası, hayat arkadaşım, sizin anlayamayacağınız kadar namusludur. Evlatları da eşi de kefildir” diye yazdı.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın kendi banka hesaplarını incelettiğini ve belediyelerle ticari ilişkilere girdiğini; Genel Sekreter Uğur Poyraz'ın ise kendi aleyhince ve özel kalemi hakkında konuştuğunu iddia etmişti. Öte yandan Poyraz'ın AKP'ye geçen Nebi Hatipoğlu'nun milletvekili olmasını sağladığı da ileri sürülmüştü.

Dikbayır, hem partiye hem de savcılığa başvurarak, soruşturma açılmasını isteyeceğini belirterek, şöyle demişti:

“Bankaya başvurulsun. Hangi şubeden, hangi memur araştırdı, açığa çıksın. Böyle bir şerefsizlik olur mu? Suç bu. Genel başkan dedikodular ve kumpaslar içinde kaldı. Belediyelerle iş yaptığım yalan. Çıkarsınlar en ufak bir şey varsa. Milletvekilliğinden istifa ederim. Ben partinin kurucularındanım. Gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyorum.”

Poyraz ise “Beni kastettiğini düşünmüyorum. Üzerine alınacak bir durum yok” dedi. Poyraz, Hatipoğlu'nun iki buçuk yıldır İYİ Parti'de siyaset yaptığını ve temayülden çıkarak, milletvekili seçildiğini söylemişti.

Saymaz, İYİ Parti'deki çatlağa ilişkin "Akşener'in kapıyı gösterdiği Dikbayır ve Poyraz'ın İYİ Parti'den ayrılması gündeme gelebilir. Akşener'in Basın Danışmanı Murat İde'nin geçen hafta aniden işine son verilmesinin de iddialarla bağlantılı olduğu ileri sürülüyor. Akşener'in İde ile görüşmeden işine son verildiği belirtiliyor" yorumunda bulunmuştu.

DİKBAYIR 'İTİBAR CELLATLIĞI' DİYEREK İDDİALARI REDDETMİŞTİ

Dikbayır, iddialar sonrası partisine başvuruda bulunarak iddiaların araştırılmasını istemişti. Dikbayır dilekçesinde, "Önceleri dedikodudur nasılsa küçük bir araştırmayla ortaya çıkar diyerek önemsemediğim içerikler artık dedikodu boyutunu geçerek açıkça hakaret ve iftira halini almıştır. Bu iftira ve dedikodular şahsımı itham ettiği gibi partimizin kurumsal kimliğine de zarar verecek noktaya gelmiştir" demişti.

Dikbayır, şöyle devam etmişti: "Her bir iftiranın da içeriği suç olduğu gibi TBMM İYİ Parti Disiplin Kurulu ve İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu tarafından titizlikle araştırılması, araştırma sonucunda hakaret ve iftira boyutuna varmış ve şahsım ile uzaktan yakından ilgili olmayan bu itibar cellatlığının sorumlularının tespiti ve haklarında gereğinin yapılmasını arz ederim."

Dikbayır, kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti. Sözcü yazarı İsmail Saymaz, İYİ Partili Dikbayır'ın partideki bir kadını tacize maruz bırakması gerekçesiyle kesin ihraç talebiyle disiplin kurulan sevk edildiğini iddia etmişti. Dikbayır ise iddialara "Bugüne kadar işitmedim" diye yanıt vermişti.

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

Akşener, 8 Kasım'daki grup toplantısında şu ifadeleri kullanmıştı:

'İSTERSE EN YAKINIM OLSUN'

"En fazla naz edilen, sözü kesilen, akıl verilen, en fazla parmak sallanan genel başkan benim. Allah nasip ederse o parmakları tek tek kıracağım. Toprak bizde, iklim bizde, su bizde ama parayı başkaları kazanıyor. Bu eğri düzeni mutlaka değiştireceğiz.

'KAZIK ATAN HERKESİ SİLECEĞİM'

İsterse en yakınım olsun. Vallahi billahi değiştireceğim. En yakınım olsun, en güvendiğim olsun. Kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim.

'CEBİNİ DOLDURANLAR...'

İyiler Hareketi her türlü pisliğin, güç kullanımının, garibanı ezen anlayışın ve abidik gubidik yapıp cep doldurmaya kalkışanların karşısında, sırtında yara olmayan, tertemiz, gözümün içine baksan arkasının görüldüğü insanlardan oluşan bir partidir. Bunun dışında davrananların içimizde yeri yoktur. Garibanın hakkına giren, bir taraftan insanların emeği karşılığı aç gezdiği Türkiye'de saray rejiminin getirdiği yolsuzlukların, israfların, cebellezilerin en miniği dahi olsa gereğini yapmayan namerttir. Hele gariban kız çocuklarını, hele gariban delikanlıları, onları üzenleri ve istismar edenleri silmezsem adiyim." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar