İYİ Partililer Meral Akşener'e 'CHP bize sahada zarar verdi' dedi

İYİ Partililer Meral Akşener'e 'CHP bize sahada zarar verdi' dedi
İYİ Parti milletvekili ve başkanlık divanı üyeleri, Genel Başkan Meral Akşener'e yerel seçimlere tek başına girmek istediklerini aktardı. İYİ Partililerin, "CHP bize sahada zarar verdi" dediği öğrenildi.

Artı Gerçek - İYİ Parti milletvekili ve başkanlık divanı üyeleri, önceki akşam yemekte bir araya geldikleri Genel Başkan Meral Akşener'e “Altılı Masa'da birliktelik kazandırmadı. CHP bize sahada zarar verdi. İktidarın alternatifi biziz” dediği öğrenildi.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun edindiği bilgiye göre milletvekillerinin Akşener’e, “Altılı Masa'ya ülkenin menfaatleri ile oturmuştuk ancak bu seçimler kazanılamadı. Altılı Masa'da olması gereken bir güç birlikteliğiydi ancak güçlerin dengesi hiçe sayıldı. Herkes eşit kabul edildi. Altılı Masa'daki birliktelik partimize de yaramadı. Bizim öncelikli hedefimiz iktidar olmak. Muhalefet rahat. Biz, İYİ Partililer olarak muhalefetin rahatlığından rahatsızız. Biz iktidarın ‘rahatsızlığına’ talibiz” dedikleri belirtildi.

Milletvekillerinin Akşener’e ayrıca “yerel seçimlerde İYİ Parti’nin iyi adaylarla tek başına 2019 yılındaki işbirliğinden çok daha fazla belediye kazanabileceğini” söylediği iddia edildi.

Milletvekillerinin olası CHP ile işbirliği ile ilgili ayrıca şunları söylediği belirtildi: “CHP ile ittifak bize kazandırmadı çünkü ne yazık ki CHP 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri döneminde sahada net tavır sergileyemedi. Biz kendimizi milliyetçi bir parti olarak kamuoyuna deklare ettik ancak CHP’nin seçim öncesinde HDP ile ilgili tavrı sahada bize soruldu.” (Kaynak)

Öne Çıkanlar