Kabine yarın toplanıyor, masada EYT ve sözleşmeli personel var

Kabine yarın toplanıyor, masada EYT ve sözleşmeli personel var
Yarın toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin gündeminde emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve sözleşmeli personele kadro beklentisi var.

Artı Gerçek - Kasım ayının son kabine toplantısı yarın (28 Kasım pazartesi günü) düzenlenecek. Saat 15.00'da başlaması beklenen toplantıda öne çıkan ana maddeler, sözleşmeli personele kadro ve EYT çalışmaları olacak.

Kabine toplantısında masaya gelecek en önemli konulardan biri sözleşmeli personele kadro beklentisi olacak. Kadro ile ilgili dikkatleri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a çeviren açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den gelmişti. Bilgin açıklamasında, "Kamudaki tüm sözleşmeli personeli kapsayan düzenleme pazartesi günü Kabine Toplantısı'nda ele alınacak" demişti. Kamuda 600 bine yakın sözleşmeli personel bulunuyor.

NTV'nin haberine göre, kabine toplantısında EYT çalışmalarına ilişkin de Erdoğan'la görüşülecek. EYT'nin kimleri kapsayacağı, borçlanma ve yaş kriterlerine ilişkin gerçekleştirilen çalışmalarda gelinen son durum Kabine'nin gündeminde olacak.

'FAHİŞ FİYAT' YAPTIRIMLARI DA KONUŞULACAK

Fahiş fiyat uygulaması yaptığı belirtilen marketler ile tüm ticaret hayatında yaptırımların da Kabine'de masada olacağı aktarıldı. Erdoğan, konuyla ilgili olarak "Hazine Maliye ve Ticaret Bakanlıklarımız hassasiyetle takip ediyor. Bu noktada kontroller çok daha farklı uygulamalarla devam edecek. Çünkü para cezası demek ki bunları ıslah etmiyor. Para cezasının dışında atılacak adımları da ilk Kabine Toplantımızda inşallah masaya yatırırız" demişti. (Kaynak)

Öne Çıkanlar