'Keşke yargılansanız' diyen doktora ‘Erdoğan’a hakaret’ davası

'Keşke yargılansanız' diyen doktora ‘Erdoğan’a hakaret’ davası
Maraş'ta dokuz saat arayla meydana gelen ve 11 ilde yıkımla sonuçlanan depremler sonrası Erdoğan'a "Keşke yargılansanız" paylaşımı yapan doktora dava açıldı. İddianamede, Erdoğan'ın mağdur olduğu, doktorun da cezalandırılması gerektiği belirtildi.

Artı Gerçek - Maraş merkezli 6 Şubat depremlerine ilişkin olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “Keşke yargılansanız” ifadelerini kullanan bir doktora dava açıldığı ortaya çıktı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’ne bağlı polisler, 'siber devriye faaliyetinin' ardından bir doktor hakkında 22 Şubat 2023 tarihinde rapor hazırladı. Ardından da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı.

'KEŞKE HAYATINI KAYBEDEN HERKES İÇİN HESAP VERSENİZ'

İddianamede doktorun, Maraş depremlerinin ardından Erdoğan’ın fotoğrafı ile depremle ilgili bir açıklamasını paylaşarak “Keşke hepiniz yargılansanız! Keşke bu ihmalleriniz yüzünden hayatını kaybeden herkes için hesap verseniz” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Hazırlanan iddianamede, Erdoğan’ın mağdur olduğu, doktorun Cumhurbaşkanı’na hakaret suçunu işlediği ve cezalandırılması gerektiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar