Kılıçdaroğlu'ndan Akbelen'de doğa katliamına tepki: Boşuna mı beşli çeteler diyordum

Kılıçdaroğlu'ndan Akbelen'de doğa katliamına tepki: Boşuna mı beşli çeteler diyordum
Akbelen'deki doğa katliamına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "Yapılanın adı bir canlı katliamıdır. Bu katliama dur demek, her birimizin görevidir" dedi. CHP lideri, Erdoğan'ın Akbelen'deki mücadele için 'marjinaller' ifadesini de eleştirdi.

Artı Gerçek - TBMM bugün saat 15.00'de muhalefetin çağrısıyla, Akbelen'deki doğa katliamını görüşmek üzere olağanüstü toplanacak. Toplantı öncesi CHP'nin TBMM grup toplantısında, Akbelenli Necla Işık kürsüye çıkarak, dayanışma çağrısında bulundu.

İzci'den sonra Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, Sarayın dışında tüm halkın, Akbelenlilerin yanında olduğunu söyledi.

Konuşmasının tamamını Akbelen'e ayıran Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

SEÇİMİ HİLE İLE ALDILAR: Nejla Hanım dedi ki, arıcılık yapıyorduk. Ormanın olmadığı yerde arı balı nereden toplayacak? Size gıda veren hayvanlar nerede beslenecek. Sizler kendi doğanıza, toprağınıza sahip çıkıyorsunuz. Eğer toprak elinizden alınıyorsa bilin ki vatan elinizden alınıyordur. Hep seçimi beklediler. Seçimden sonra gereğini yapalım dediler. Seçimi hile ile aldılar. Şimdi o devasa araçlarla o ağaçların nasıl yıkıldığını gördük.

CANLI KATLİAMI: Yapılanın adı bir canlı katliamıdır. Bu katliama dur demek, her birimizin görevidir. Bakın Akbelen sadece bir Akbelen değil, aynı zamanda Türkiye'dir.

Muğla'da o güzel doğanın yaklaşık yüzde 75-80'i maden arama ruhsatı için verilmiş. Talana o kadar hazırlar ki. Boşuna mı beşli çeteler diyordum. Bu ülkeyi beşli çeteler mi yönetecek yoksa yasalarla mı bu ülke yönetilecek.

KENDİLERİ MARJİNAL DURUMA DÜŞTÜ: Utanmadan, sıkılmadan ormanının, hayvanlarının, çiçeklerinin yanında duranı marjinal ilan ediyorsunuz. İnsanda biraz ahlak, erdem, insanlık olur ya. Kendileri marjinal duruma düştü. Kömür bacalarından çıkan dumanı koklamak mı daha güzel, yoksa ormanın güzel havasını teneffüs etmek mi daha güzel. Siz eğer kömür bacasından tüten dumanı solumak istiyorsanız, sizin bu ülkede yaşama hakkınız yok. Eğer bir ülkede siyasal iktidar kendisini beşli çeteye teslim etmişse, marjinalleşmiş demektir.

AKBELEN İÇİN HAZIRLATTIKLARI RAPORDA 'BODRUM SUSUZ KALIR' UYARISI YAPILMIŞ: 2013’te Hacettepe Üniversitesi’ne Akbelen için bir rapor hazırlatıyorlar. Raporda diyor ki, sakın yapmayın, Bodrum susuz kalır. Bunlar raporu da dinlemiyorlar. Gözlerini dolar bürümüş. Bu kadar kendi coğrafyasına ihanet eden bir ülke hiç görmedim.

VİCDANLI MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI YAPIYORUM: MHP'nin, Yeniden Refah Partisi'nin vicdanlı milletvekillerine çağrı yapalım. Sizde gidin, bakın. Benim gördüklerimi siz de görün, duyduklarımı siz de görün. Genel kurula gelmeyecekler, koridorda bekleyecekler. Çoğunluk sağlanınca koşarak gelip 'hayır' oyu verecekler. 'Hayır' diyene oy verirseniz elim iki yakanızda olur. Bu bir toprak, vatan, su meselesi. Asla unutmayın, siz asla yalnız değilsiniz. Saray’ın dışında 85 milyon vatandaşımızın yüreği sizinle atıyor." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar