Akşener tek Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmak istediği iddiasını yalanladı

Akşener tek Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmak istediği iddiasını yalanladı
İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 'tek Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmak istediği' iddia edildi. Akşener, iddiaları yalanlarken, Kılıçdaroğlu, "bugünden diğer liderleri etkileyecek şekilde konuşmam doğru olmaz" dedi.

Artı Gerçek - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in muhalefetin seçimi kazanması halinde 'Parlamenter Sisteme Geçiş' sürecinde tek Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmak istediği iddia edildi. Kılıçdaroğlu "Konuşamam doğru olmaz” derken, Akşener iddiayı yalanladı.

Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı henüz netleşmezken, ittifaktaki liderler arasında pazarlıklar yapıldığı iddiaları basına yansıyor. Son olarak İYİ Parti lideri Meral Akşener’in muhalefet seçimi kazanması halinde tek Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmak istediği ve bu konuyu Altılı Masa bileşenlerine duyurduğu iddia edildi.

Gazeteci Murat Yetkin kendi internet sitesinde yayımladığı yazısında, konunun muhataplarıyla görüştüğünü yazdı. Yetkin'in aktardığına göre Kılıçdaroğlu iddialarla ilgili konuşmak istemediğini söyledi ve şöyle konuştu.

"Bu konuları da 26 Ocak’ta görüşeceğiz. Bunlar Yol Haritası ve Ortak İlkeler Metnini ilgilendiren konular. Dolayısıyla benim bugünden diğer liderleri etkileyecek şekilde konuşmam doğru olmaz”

'BİRİLERİ GAZETECEİ ARKADAŞIMIZI İŞLETMİŞ'

İYİ Parti lideri Akşener ise iddiayı kesin bir dille yalanladı. Yetkin'in aktardığına göre Akşener "Yalan. Bakın yanlış bilgi demiyorum, yalan diyorum. Birileri maalesef gazeteci arkadaşlarımızı işletmiş. Ne Sayın Kılıçdaroğlu ne Masa’daki diğer arkadaşlarımıza bu konuda değil talepte bulunmak, ima yollu bir şey söylemiş değilim.” dedi.

AKŞENER'İN BAŞBAKAN OLMA İSTEĞİ

Altılı Masa'nın çalışmalarını tamamladığı ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ anayasa değişikliği önerisini 28 Şubat 2022'de ilan etmişti. Altılı Masa'nın, seçimi kazanması halinde değişiklik önerisi işleme konularak parlamenter sisteme geçiş sağlanacağı vaatleri arasında yer alıyor.

İYİ Parti lideri Akşener de parlamenter sisteme geçiş sağlandıktan sonra, Başbakan olacağını bir çok kez dile getirmişti.

Akşener'in konuya dair beyanları şöyle:

"Bizim iki sistemimiz var. Bir Cumhurbaşkanı seçimi o seçilen kişi parlamenter sistemin taşlarını döşeyecek.

İvedilikle parlamenter sisteme geçişin yolunu döşeyecek ve Cumhurbaşkanı olarak kalacak. Seçimi kazandık, parlamenter sisteme geçtik… O Cumhurbaşkanı herkesin cumhurbaşkanı olacak.

İş birliği içinde rekabet diye bir kavram tanımlarım. Ondan sonra rakip olacağız biz. Bana çeşitli sorular soruyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu’nun aday profili anlatımına katılıyorum. Ben Cumhurbaşkanı adayı değilim. Başbakanlığa adayım.” (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar