Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a başörtüsü yanıtı: Konuyu alakasız yerlere taşıdın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a başörtüsü yanıtı: Konuyu alakasız yerlere taşıdın
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın başörtüsü için anayasa değişikliği teklifine "konuyu alakasız yerlere taşıdın. Samimi değilsin" yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, kendi tekliflerini İstanbul Sözleşmesi ile birlikte Anayasa'ya taşıyacaklarını açıkladı.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Prag dönüşü yaptığı ve aile yapısına dair unsurlarla, LGBTİ+'ların durumuna dair konuların da anayasa değişikliği paketi içerisinde yer alacağını dair açıklamalarına sosyal medya üzerinden cevap verdi.

'KONUYU ALAKASIZ YERELERE TAŞIDI'

Erdoğan'ın, başörtülü kadınları rehine olarak elinde tutabilmek için, konuyu alakasız yerlere taşıdığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı 'samimi olmamakla suçladı. CHP lideri paylaşımında "Milletimiz görsün istedim ve sen gösterdin. Sen kim, "Özgürlükçü Anayasa" yapmak kim. Sen yasakçısın, sen gaddarsın. Asla şaşırtmazsın" dedi.

Kılıçdaroğlu ayrıca iktidara gelmeleri durumunda başörtüsü kanun teklifini İstanbul sözleşmesi ile birlikte Anayasa'ya geçireceklerini açıkladı.

CHP lideri, hazırladıkları başörtüsü teklifleri ile "kadınların giyimi kuşamı erkeklerin iki dudağından sonsuza kadar kurtulacağını" da belirtti.

ELEŞTİRİLERE CEVAP: ADALET VE EKONOMİ BİRBİRİNE BAĞLI

Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsü teklifini gündeme getirmelerinin ardından gelen eleştirilere de cevap verdi. Adalet ve ekonominin birbirine bağlı olduğunu söyleyen CHP lideri "Biri olmadan diğeri olmaz" dedi

Paylaşımlarının sonunda, 'başörtüsü teklifinin başlangıç olduğunu belirtti ve "Daha büyük meseleler de var ve yürekli bir şekilde hepsine çözümler getireceğiz" dedi.

Erdoğan'dan başörtüsü açıklaması: Kılıçdaroğlu pas verdi, golü atmamız lazımErdoğan'dan başörtüsü açıklaması: Kılıçdaroğlu pas verdi, golü atmamız lazım

Öne Çıkanlar