Kılıçdaroğlu'ndan Soylu'ya 5 kuruşluk dava

Kılıçdaroğlu'ndan Soylu'ya 5 kuruşluk dava
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine 'şerefsiz' diyen İçişleri Süleyman Soylu'ya 5 kuruşluk tazminat davası açtı. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, tazminat miktarının 'Soylu'nun ederi dikkate alınarak' belirlendiğini söyledi.

Artı Gerçek - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bütçe görüşmeleri sırasında hakkındaki uyuşturucu iddialarını tekrarladığı ve dört soru yönelttiği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine "şerefsiz" demesi üzerine dava açtı. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Soylu'ya 'ederi dikkate alınarak' 5 kuruşluk manevi tazminat davası açtıklarını duyurdu.

'ALIŞKANLIK HALİNE GETİRDİĞİ AHLAKSIZLIĞIN...'

Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun talimatı gereğince; "Şerefsiz" hakaret sözünü yönelten Süleyman Soylu hakkında (ederi dikkate alınarak) 5 Kuruşluk manevi tazminat davası açtık! Bu müptezelden, alışkanlık haline getirdiği ahlaksızlığın hesabını soracağız!"

KILIÇDAROĞLU SOYLU'YA HANGİ SORULARI SORDU?

Kılıçdaroğlu, 2023 bütçe teklifi görüşmeleri sırasında TBMM Genel Kurulu'nda dün yaptığı konuşmada, Süleyman Soylu hakkındaki 'uyuşturucu' iddiasını tekrarlayarak Soylu'ya şu dört soruyu yöneltmişti:

"1- Süleyman Soylu'nun "Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu" dediği operasyonda nasıl oldu da herkes serbest kaldı? İddianamede çıkarılan sanıklarla Soylu'nun oğlunun ne ilişkisi var? İstanbul Emniyeti Soylu'nun oğlunun aracını sanıklara kiraladığı için mi aradı?

2- Soylu'nun Türkiye'den gönderdik dediği Sırbistan'daki uyuşturucu çetesi lideri nasıl oldu da İstanbul'un göbeğinde kendine özel bir hayat kurdu, uyuşturucu faaliyetlerini yönetti, rakip çetesi elini kolunu sallayarak onu öldürdü?

3- Kolombiya'da yakalanan 5 ton kokainin gerçek sahibi kim? Soylu, Kolombiya'daki makamlarla işbirliğine neden direndi?

4- Mustafa Çalışkan ile ne derdiniz var? FETÖ ile, uyuşturucu ile mücadele eden bu kişi neden bu konuma getiriyorsunuz?"

SOYLU NE DEDİ?

Süleyman Soylu ise bu sözlere Twitter'dan hakaret ederek şu yanıtı verdi: "Kılıçdaroğlu; Polise, Jandarmaya, Mehmetçiğe, devlete 'Cari açık uyuşturucuyla kapatılıyor' iftirasını ispat edemeyip lafın altında kalınca Jeremy Rifkin de tutmayınca bayatlamış iftira/dedikodularla gündem değiştirme çabasında. İftirasını ispat etmezse Kılıçdaroğlu şerefsizdir." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar