Kılıçdaroğlu’ndan yeni anayasa çağrısı yorumu: ‘Şu an bir yorum yapmayalım’

Kılıçdaroğlu’ndan yeni anayasa çağrısı yorumu: ‘Şu an bir yorum yapmayalım’
CHP MYK’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı yeni anayasa çağrısına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, “Şu an bir yapmayalım” uyarısında bulundu. MYK üyeleri ise tutumlarının henüz netleşmediğini söyledi.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıya MYK üyeleri Eren Erdem, Yunus Emre, Zeynel Emre ve Hasan Efe Uyar katılmadı. Artı Gerçek’in edindiği bilgiye göre toplantının gündemine Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın yasama yılı açılışında TBMM’de yaptığı yeni anayasa çağrısı geldi. Kılıçdaroğlu MYK üyelerine konuya ilişkin “Şu an bir yorum yapmayalım” uyarısında bulundu.

‘HENÜZ TUTUMUMUZ NETLEŞMEDİ’

Yeni anayasa tartışmaları devam ederken, AKP grubu TBMM’deki partilere davetlerini ileterek, ziyarette bulunacak. Bu çerçevede Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un yarın MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi ziyaret etmesi bekleniyor. AKP grubun MHP’nin yanı sıra muhalefet partilerini de ziyaret etmesi bekleniyor. Bu kapsamda bu tartışma bugün MYK’nın gündemine geldi. CHP‘nin direk kapıları kapamak yerine önce hazırlanan taslağı görmek istediklerini belirtiliyor. Artı Gerçek’e konuşan bir MYK üyesi, “Henüz anayasa çağrısına ilişkin tutumumuz şekillenmedi. Ne getireceklerini bilmiyoruz. Ortada bir şey yokken hayır diyerek kapıları kapatırsan sen kaybedersin. Bizim zaten altılı masa olarak hazırladığımız bir taslağımız var” değerlendirmesinde bulundu.

‘YENİ YASAMA YILI DEĞERLENDİRİLDİ’

Toplantında yeni yasama yılının çalışmaları da ele alındı. Bu kapsamda yeni dönemde izlenecek yol haritası ve çalışmalar değerlendirildi. Edindiğimiz bilgiye göre Kılıçdaroğlu son beş MYK toplantısında il kongrelerine ilişkin yorum yapmadı, konuyu gündeme taşımadı.

‘İSTANBUL VE İZMİR İL BİNASI SATIŞA ÇIKARILDI’

CHP’nin bugün gerçekleşen MYK’sında gündeme gelen bir diğer başlık, kullanılmayan, atıl durumda bulunan İstanbul ve İzmir binalarının durumuydu. Bu iki binanın satışa çıkarılmasına karar verildi. Ayrıca geçtiğimiz haftalarda belirlenen tarihten önce seçime giden ve YSK’ın iptal ettiği seçim sonrası boş kalan CHP İstanbul Fatih ilçesi yönetimi için de Kılıçdaroğlu’na atama yetkisi verildi.

‘KURULTAY’DAN GÜÇLÜ BİR MESAJ ÇIKACAK’

Kurultay sürecine ilişkin de konuşan MYK üyesi, Özgür Özel’in adaylığına ilişkin de değerlendirmede bulundu. MYK üyesi, “Genel başkanlık seçimlerinde gizli oy kullanıldığı için bazen şaşırtıcı sonuçlar çıkabiliyor. Daha önce Muharrem İnce’ye 400 kişi oy verilmişti. Kurultay’da genel başkanın değişeceğini düşünmüyorum ancak güçlü bir mesaj çıkacağını düşünüyorum” dedi. (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar