Kemal Kılıçdaroğlu neden çekilmedi? Perde arkası ortaya çıktı

Kemal Kılıçdaroğlu neden çekilmedi? Perde arkası ortaya çıktı
CHP 38. Olağan Kurultay’ın ilk turunda Özel’in gerisinde kalan Kılıçdaroğlu’nun çekileceği yönünde yapılan iddiaların detayları ortaya çıktı. Seçer ve Karalar’ın da olduğu bazı büyükşehir belediye başkanları, Kılıçdaroğlu’na çekilmesi yönünde fikir verdi.

Seda TAŞKIN - Burcu TURAN


ANKARA - CHP 38. Olağan Kurultay’ın ilk turunda yapılan oylamada Özgür Özel’in gerisinde kalan Kemal Kılıçdaroğlu’nun çekileceği yönünde ortaya atılan iddialar netleşmeye başlıyor.

Artı Gerçek’e konuşan bir partili, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci tur oylaması başlamadan adaylıktan çekilme kararı aldığını belirtti. Aralarında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da olduğu bazı büyükşehir belediye başkanları Kılıçdaroğlu’na ikinci tura kalmadan çekilmesi yönünde fikir verdi.

ALİ ÖZTUNÇ VE EREN ERDEM ÇEKİLMEMESİ YÖNÜNDE ISRARCI OLDU

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu da adaylıktan çekilme kararı konusunda olumlu bakıyordu ancak, Ali Öztunç ve Eren Erdem’in de aralarında bulunduğu bazı vekillerin çekilmeme konusunda ısrarcı olduğu belirtildi.

Artı Gerçek’in edindiği bilgiye göre, Kılıçdaroğlu’nun adaylıktan çekilme kararı almasından sonra bazı vekiller bunun destekçileri açısından hoş karşılanmayacağını belirterek Kılıçdaroğlu’nun çekilmemesi konusunda ısrarcı bir tavır gösterdi ve baskı oluşturdu.

ÖZGÜR ÖZEL’İN KAZANDIĞI AÇIKLANIRKEN ELİNİ KALDIRILARAK YENİ BAŞKANI İLAN EDECEK

Bunun üzerine Kemal Kılıçdaroğlu sinirlenerek oyunu kullandıktan sonra salondan çıkarak evine gittiği aktarıldı.

Bazı partililer, Kılıçdaroğlu’nun adaylıktan çekilme konusunda kararlı olduğu, hatta Özgür Özel’in kazanması halinde elini kaldırılarak yeni genel başkan ilan edeceği fikri olduğunu söyledi. Fakat vekillerden gelen baskılardan dolayı Kılıçdaroğlu'nun bu fikrinden vazgeçtiğini belirtildi.

İKİNCİ TURDA URFA, İZMİR VE ANTEP DELEGELERİ SAF DEĞİŞTİRDİ

Kulislere göre, Kılıçdaroğlu ile Özel arasında ikinci turda 200’e yakın fark olmasının sebebi, aralarında Antep, Urfa ve İzmir gibi daha önce Kılıçdaroğlu’na destek verecekleri ifade edilen illerdeki delegelerim fikir değiştirmesi oldu.

Öne Çıkanlar