Kızılay yöneticilerinden tepki çeken 'Ekrem İmamoğlu' paylaşımı

Kızılay yöneticilerinden tepki çeken 'Ekrem İmamoğlu' paylaşımı
İmamoğlu'nun Erzurum'da taşlı saldırıya uğramasının ardından bugün Konya mitingi öncesinde de provokasyon çağrısı yapıldı. Kızılay yöneticilerinin Konya'da 'taşlama' çağrısı sosyal medyada tepki çekti.

Artı Gerçek - Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun dün Erzurum'daki seçim mitinginde polisin gözü önünde taşlı saldırıya uğramasının ardından gözler bugün Konya'daki mitinge çevrildi. Konya mitingi öncesindeyse, Maraş merkezli depremlerin ardından deposundaki çadırları depremzedelere bedelsiz sağlamak yerine yardım kuruluşlarına satmasıyla gündemde olan Kızılay'ın iki yöneticisinden yeni provokasyon çağrısı geldi.

Kızılay Selçuklu Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Dağlı, İmamoğlu'nun mitingi öncesinde "Şeytan taşlamak isteyen yarın Anıt Meydanı'na gidebilir" paylaşımında bulundu.

fvjsayixgaapcyq.jpg

KIZILAY YÖNETİCİSİ DE İMAMOĞLU'NU HEDEF ALDI, 'ŞEYTAN TAŞLAMA' DEDİ

Konya Genç Kızılay Başkan Yardımcısı Abdullah Halit Üzülmez ise gazeteci Nevşin Mengü'nün Erzurum'daki olayların organize olduğuna dair tweet'ini alıntılayarak, 'şeytan taşlama' imasında bulundu. Üzülmez, sonuna güler yüz koyduğu mesajında "Memlekette Hac dönemi erken başlamış" derken, "Yarın Konya'da Herşey çok güzel olacak desene bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

1683519382579-2-1.jpg

İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde polisin gözünün önünde gerçekleşen ve müdahale edilmeyen saldırının ardından iktidar kanadından pek çok isim İBB Başkanı'nı hedef alan ve saldırıyı meşrulaştıran açıklamalar ve paylaşımlar yapmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da saldırı üzerinden İmamoğlu'nu hedef alıp "Burada bu miting yapmasının sebebi bu kavgayı kanatmak. Ekrem İmamoğlu, Türkiye'ye gelmiş en büyük sahtekârlardan bir tanesidir" ve "Erzurum halkına provokatör diyen Ekrem İmamoğlu’nun kendisi provokatördür" sözleriyle saldıranları ve provokasyonları değil İmamoğlu'nu hedef almıştı.

Saldırıda kadın, çocuk, birçok yurttaş da yaralandı. Ellerinde Türkiye bayraklarıyla bozkurt işareti yapanların gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin henüz bir gözaltı bilgisi paylaşılmadı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar